自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

請問有輪椅因使用人離世無用,可以點樣比有需要人士使用?他們會介意嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

我記得我阿爸個部就係俾左老人院d院友,可以問下附近老人院要唔要

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

可以送去救世軍

男爵府

醒目開學勳章

怪獸青BB 發表於 19-9-18 23:15
我記得我阿爸個部就係俾左老人院d院友,可以問下附近老人院要唔要

因為我唔係一齊住,唔熟邊度有老人院。
而且一張係電動輪椅,另一張手動!唔知有無上門收?

男爵府

醒目開學勳章

BingoJoey 發表於 19-9-18 23:15
可以送去救世軍

一張係電動輪椅,另一張手動!救世軍唔知有無上門收?

公爵府

kennwl 發表於 19-9-18 23:07
請問有輪椅因使用人離世無用,可以點樣比有需要人士使用?他們會介意嗎?
...

放二手group即有人要啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kennwl 發表於 19-9-18 23:22
因為我唔係一齊住,唔熟邊度有老人院。
而且一張係電動輪椅,另一張手動!唔知有無上門收?
...

屋企附近老人院

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

kennwl 發表於 19-9-18 23:07
...
放面書送比人
上門自取

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 kennwl 的帖子

我媽媽早兩個月都走了,我打咗電話俾機構,佢哋係上門收的,你可以聯絡佢哋....我連助行架,沖手杖,輪椅和沖涼椅都俾哂佢哋收走

男爵府

醒目開學勳章

muyuenen 發表於 19-9-19 11:14
https://www.hkwheelchair.org.hk/

香港輪椅輔助隊提供免費輪椅借用服務, 可以送比佢地, 佢地會檢查及維修 ...

唔該你!我去睇睇!

男爵府

醒目開學勳章

judycyk 發表於 19-9-19 11:18

我媽媽早兩個月都走了,我打咗電話俾機構,佢哋係上門收的,你可以聯絡佢哋....我連助 ...

請問係咩機構?有聯絡電話嗎?

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

感謝以上各位!

公爵府

2024年龍年勳章

己PM你

男爵府

醒目開學勳章

judycyk 發表於 19-9-19 11:25

己PM你

唔該你!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

muyuenen 發表於 19-9-19 11:14
https://www.hkwheelchair.org.hk/

香港輪椅輔助隊提供免費輪椅借用服務, 可以送比佢地, 佢地會檢查及維修 ...
呢個機構係TV見過!

首頁

尾頁

跳至