3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭兩個星期適應週返半日唔肯食野,今個星期就病左兩日無返,食野都麻麻,但有訓晏覺,放學個陣係開心架喎,就係去到學校就爆喊,有無人可以分享下,開學要喊幾耐先習慣?
哥哥幼稚園返半日,好似無喊(emoji)

大宅

我仔上年開始返全日N,喊左三日。但隔幾日冇喊又再喊過。
其實全年斷斷續續扭唔返,都搞左半年,先會真正鍾意返學
今年9月開始返K1,頭幾日可能唔習慣新老師,又扭過。不過而家冇嘢喇又,好過上年好多。

到佢响學校有friend時就會想返學架喇,加油!

複式洋房

咁你問吓小朋友咩原因,係掛住媽媽定係點樣

禁止訪問

大宅

個個小朋友唔定, 我個仔喊足成年
佢會上上下堂喊話要搵媽咪, 不過老師氹下佢就會收聲, 但一陣後又喊過
反而我個女今年返n, 一次都無喊過

大宅

siu_yen1012 發表於 19-9-20 08:29
頭兩個星期適應週返半日唔肯食野,今個星期就病左兩日無返,食野都麻麻,但有訓晏覺,放學個陣係開心架喎, ...

我囝都喊足一年n,第二年k1我都唔敢轉學,佢熟了環境及人就好d

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

我囡今年都返K1全日, 日日返學都喊, 最慘係夜晚唔肯訓覺, 晚晚訓覺都喊醒, 有時一喊就喊好耐, 聲都沙埋, 有無媽媽試過咁?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

kathylo822 發表於 19-10-15 08:02
我囡今年都返K1全日, 日日返學都喊, 最慘係夜晚唔肯訓覺, 晚晚訓覺都喊醒, 有時一喊就喊好耐, 聲都沙埋, 有 ...
佢放學是否有喊。老師有無講d乜?

大宅

回覆 wmkcnw 的帖子

放學有時都開心, 有時扁扁咀咁, 老師話佢有時都會想喊, 但又未至於大喊果隻, 都肯食飯訓覺咁, 但返到屋企成日都好似好累咁, 無咩精神玩, 最慘係佢晚晚都唔肯訓, 好似好驚咁, 訓訓下又扎醒喊, 見佢返學返得好唔開心, 好有壓力.

首頁

尾頁

跳至