自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

之前做文職,做ftm 4年幾,習慣左日日訓晏覺,最近搵左份返幾個鐘但體力勞動既,好唔慣,晚晚攰到頂唔順,但機煲劇乜都無晒,但諗起有多少錢買下自己鐘意既野,就頂硬上
純呻,多謝收看

水晶宮

jkbabe 發表於 19-9-20 11:23
之前做文職,做ftm 4年幾,習慣左日日訓晏覺,最近搵左份返幾個鐘但體力勞動既,好唔慣,晚晚攰到頂唔順, ...
其實返工都幾好吖, 唔會脫節咗個社會, 有人同你傾下計, 大前提當然要份工唔辛苦啦.

伯爵府

luvkaka 發表於 19-9-20 11:28
其實返工都幾好吖, 唔會脫節咗個社會, 有人同你傾下計, 大前提當然要份工唔辛苦啦.
...

我果份好辛苦架喎,體力勞動
但係要就到湊仔時間好難搵到文職

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

揾下$旁下身好d。 唔返工d時間又用咗嚟洗$。 最多騎牛揾馬,睇下好無d唔洗體力勞動嘅。

水晶宮

吾等$咪嘆下世界 law , 我夠想辭職,但只能攞公援,所以都系吾可以辭工,頂硬上

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唔辛苦又點得世間財吖, 多個錢傍身點都好D嘅.

侯爵府

之前做文職,做ftm 4年幾,習慣左日日訓晏覺,最近搵左份返幾個鐘但體力勞動既,好唔慣,晚晚攰到頂唔順, ...

怕辛苦嘅,試吓搵返份文職。
我之前做咗幾個月全職媽媽,最近可以返工,超級開心。 坐喺屋企就$0 ,返工我就有錢賺,又有人陪我傾計,一舉兩得。

wcpcelia    發表於 19-9-20 14:51

大宅

我都差不多,湊仔三年幾再出黎做嘢。

公爵府

回覆樓主:

俾我揀,我鍾意返工多D,成日起屋企個人會無乜動力,鍾意返工除左可以揾錢之外,亦有滿足感

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

體力勞動係好辛苦。
唔好話體力,就算係茶餐廳落單既阿姐,一整天冇得坐,都可以好攰。
做慣office,係唔明企足一日,原來可以有幾咁攰。

遲d可以搵返份冇咁辛苦既工。

伯爵府

回覆樓主:

幾個鐘嘅體力勞動先好呀!有錢收仲可以keep fit,人要多啲郁動血氣先運行,身體先健康。

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

未慣啫……
「番幾個鐘但體力勞動」……超市執貨嗎

伯爵府

我都有4,5年無返工,都想揾下兼職。

翡翠宮

回覆樓主:

如果唔係等錢開飯,我會搵過份舒服D嘅做

伯爵府

fatchu@home 發表於 19-9-20 11:46
如果唔係等錢開飯,我會搵過份舒服D嘅做

要就到湊仔好難搵呀,因為我係完全無人可以back up我

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

hohinmama 發表於 19-9-20 11:45
未慣啫……
「番幾個鐘但體力勞動」……超市執貨嗎

做執貨不如做鐘點, 人工高, 地點時間又自己揀

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

Jnam 發表於 19-9-20 12:03
做執貨不如做鐘點, 人工高, 地點時間又自己揀

鐘點係咪要有證書,或者有機構推薦

象牙宮

回覆樓主:

趁有能力,辛苦d搵錢好

子爵府

點解其他FTM 講到佢地好忙,好辛苦嘅?

伯爵府

回覆 jkbabe 的帖子

我明樓主喎。做唔慣體力勞動既,一個鐘都想死。辛苦錢,勁難賺。

可能要返多排,身體先慣。

首頁
12345...6

尾頁

跳至