婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

Delete

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

百寶袋 發表於 19-9-22 12:04
我係你就唔多搞咁多野,男家有飯局,當畀面派對,畀面c6出席,唔會主動唔會畀任何意見,你唔想都要顧全大局 ...
男家所有飯局我一向都有出席,今次我問呢個係以我生日為名義食嘅生日飯,係奶奶搞奶奶埋單,同埋奶奶會俾利是我,由於推唔倒,所以一樣會出席,我問題係話自己零付出,但就咁去食呢餐,自己覺得唔係幾好意思,唔想白食奶奶嘅,所以問下點做會令自己心安理得啲咁啫,唔使教我要點對佢好點孝順佢,因為我哋關係唔好嘅,奶奶幫我搞生日飯,只係做大龍鳳俾其他仔女新抱外人睇,等人哋認同佢係一位好好嘅慈母,而我哋本身零交流

禁止訪問

大宅

百寶袋 發表於 19-9-22 17:17
樓主成件你搞錯,唔係以你名義搞,你只係咁好彩畀你c6 揀中,男家只係跟規矩去做,例行公事,就係咁簡單。 ...
同意你,你形容得好岩,所以男家飯局每次我都會出席。無功不受祿,我先唔想要佢請我食飯,所以諗使唔使送份禮物俾佢,等我心理上覺得唔算白食佢囉

大宅

百寶袋 發表於 19-9-22 17:17
樓主成件你搞錯,唔係以你名義搞,你只係咁好彩畀你c6 揀中,男家只係跟規矩去做,例行公事,就係咁簡單。 ...
同意你,你形容得好岩,所以男家飯局每次我都會出席。無功不受祿,我先唔想要佢請我食飯,所以諗使唔使送份禮物俾佢,等我心理上覺得唔算白食佢囉

首頁

尾頁

跳至