自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

free 一堂任何興趣班

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

DIMDIM2011 發表於 19-9-23 01:16
今天同事安排錯誤, 令到客人衝進來罵我,當我努力道歉時,她指罵我說: 你除了對唔住,仲識做咩。。。。 :think ...

好明顯佢要d實際嘅補償

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

DIMDIM2011 發表於 19-9-23 01:57
興趣班,個同事將一個新生放去一個舊生的時間,剛重疊了15分鍾。
我只好跟新學生道歉,然後把之後上課的時間 ...

因為老師既時間已一早安排晒, 無辦法改! 今次係因為新同事失誤, 先有錯誤安排! 非常抱歉! 雖然已上左30分鐘, 如果真係接受唔到新既時間, 都可以比你全退學費! 咁你決定退款定改新時間?
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

幫手補救啦

水晶宮

今天同事安排錯誤, 令到客人衝進來罵我,當我努力道歉時,她指罵我說: 你除了對唔住,仲識做咩。。。。 :think ...

答:香港人!加油!
應該得

水晶宮

回覆樓主:

微笑,耐心的聽同唔好對號入坐,佢駡的係出錯的同事唔係你只不過佢講野時同你大聲左

大宅

先了解客人需求,一般不公平對待道歉為一部份,另一部分就係補償,另客人先會平靜之後在對此事表示抱歉,會做出改善

珍珠宮

DIMDIM2011 發表於 19-9-23 07:25
所有我才說客人生氣也理解

補返一堂extra就ok啦

wcpcelia    發表於 19-9-24 15:27

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

DIMDIM2011 發表於 19-9-23 01:57
興趣班,個同事將一個新生放去一個舊生的時間,剛重疊了15分鍾。
我只好跟新學生道歉,然後把之後上課的時間 ...

你咁講人地實嬲。
話俾佢聽果日導師請假,搵日補一堂俾佢。
你若盛開, 蝴蝶便來!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

呢堂free俾佢(當佢試堂囉, 出到數嘅), 問佢之後可唔可以改新時間, 唔得就全數退款.

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

如果你係management grade,佢係會議室坐低,同佢傾下,請佢比詳細資料你,你會調查,必定會交待同事請佢小心。

最重要:
代同事向佢致歉
多謝佢意見,幫助你地提升服務質素
你一定會好認真處理
問佢需唔需要回覆(當然最好安撫到佢話唔需要啦。

但,不可以隨意答應佢任要求,例如:炒人,或其他你能力範圍以外的offer。

子爵府

_kapo 發表於 19-9-23 07:40
好對唔住對到你唔開心
我地會汲取今次教訓,下次唔會再犯
請問仲有無其他幫到你? (結束談話)

如果對方chur住唔肯走仲不停爆,點算?

子爵府

tingting2200 發表於 19-9-23 10:16
如果對方chur住唔肯走仲不停爆,點算?

不斷重複相同回答
佢會鬧到無癮自己停

首頁

尾頁

跳至