論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先真係好嬲,叫工人帶仔落會所玩一陣,返到屋企就見到個仔隻手(emoji)傷流血,問工人佢點整親,就答I don’t know. 真係好嬲!

屋企已經好多野俾佢唔小心整花哂,水煲、電飯煲、爐頭、牆、傢私,嚟左4個月已經整花好幾樣,次次問佢都答: I don’t know.
仲要一D悔意都無。今次個仔咁樣,雖然唔係咩大單野,我好嬲呢個人成日做野好唔小心,搞到我好唔開心,成日好想炒佢。

珊瑚宮

又吾使咁嬲。有時整損左真係大人同細路自己都吾知

有机会比別人指甲劃損。或披口物件整損。
玩具萬歲!

男爵府

成日係會所見到工人姐姐圍埋係到同鄉家鄉話吹水、打電話視頻,邊有時間注意你個仔?自己湊小朋友從不和工人帶小朋友玩,有推撞爭拗無人理。

子爵府

我地做法盡量係自己帶小朋友出街,返工就係爺爺嫲嫲帶出街,基本上無試過外傭一個人同小朋友去街,當然,就算我地同小朋友出街都會受傷,只係即時知道要點處理,同時亦唔會分心睇電話

複式洋房

sularbaby 發表於 19-9-30 19:38
頭先真係好嬲,叫工人帶仔落會所玩一陣,返到屋企就見到個仔隻手(emoji)傷流血,問工人佢點整親,就答I don ...

我個工人都係呀。打爛玻璃水樽,刮花電飯煲,刮花幾個煲同鑊。吸塵撞落牆到,啲牆花晒!燙衫又燙爛我張凳。成日唔記得呢樣唔記得果樣,狂用紙巾/濕紙巾抹野,都算,重要抹完留係書架,留係枱面。

仲要同我講話點解佢哋啲人工咁低。 話如果你哋請本地人都唔係咁嘅價錢!我都費事同佢講咁多!

真係好激氣!或者我真係辭左份工唔做自己湊返小朋友

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

唉冬撈······

大宅

archichi 發表於 19-10-1 10:32
我個工人都係呀。打爛玻璃水樽,刮花電飯煲,刮花幾個煲同鑊。吸塵撞落牆到,啲牆花晒!燙衫又燙爛我張凳 ...

邊有得同本地人比,嫌少返鄉下啦

首頁

尾頁

跳至