親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

2日1夜會不會太趕了?連住2晚定係各住一晚好?各有什麼優勢嗎?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

走蔥 發表於 19-10-8 18:34
2日1夜會不會太趕了?連住2晚定係各住一晚好?各有什麼優勢嗎?

住2晚點都他條d. 不過都要睇下你第1日幾點去到, 同埋幾時去玩, 鍾唔鍾意行商場.

我地對行商場同飲飲食食冇乜興趣, 所以商場部份半日就夠.... 入面係多活動同食肆, 但又唔係話特別到一定要玩, 我地只去打保碌球同響室外個廣場坐電動車仔打發時間.

我暑假去住hard rock, 第1日夜晚至到達. 第二日下午淨係行商場食lunch 同返酒店游水, 夜晚返商場食晚飯. 第三日就走. 天氣太熱, 玩唔到室外活動. hard rock 個泳池好細.

如果你打算住2晚, 我覺得睇下係咪酒店package 有咩著數, 否則住同一酒店好d, 慳番搬酒店d 時間去玩仲好.

公爵府

回覆樓主:

星期六先住完深圳hard rock,酒店房新淨,浴缸可容二人,都幾靚,不過浴室半透明,非夫婦就會尷尬。

我哋主要活動範圍係酒店對面馬路的大商場,有卡丁車、遊戲機中心、類似冒險樂園、跳彈床、保齡球、喜茶、探魚、綠茶、潮汕牛內火鍋、老壇子酸菜魚,仲有靚版大超市。我啲仔玩跳彈床我就去養生店按摩。

Hard rock 方便在喜茶落了order可返hard rock 食完飯再回去取茶。咁啱國慶房價送¥350餐卷,hardrock cafe啲食物錯,仲有街機&足球機玩。

wcpcelia    發表於 19-10-9 16:23

複式洋房

bosch 發表於 19-10-8 20:53
住2晚點都他條d. 不過都要睇下你第1日幾點去到, 同埋幾時去玩, 鍾唔鍾意行商場.

hardrock係咪本身無咩玩,淨係玩對面商場?

複式洋房

Honey 發表於 19-10-8 22:03
星期六先住完深圳hard rock,酒店房新淨,浴缸可容二人,都幾靚,不過浴室半透明,非夫婦就會尷尬。

我哋 ...

商場d遊戲貴唔貴?其實好似住觀瀾湖會好d,package包埋遊戲,不過住2日唔知會唔會有d悶,同埋去m mall會唔會唔太方便,因為始終要走去食飯。

複式洋房

bosch 發表於 19-10-8 20:53

其實好似住觀瀾湖會好d,package包埋遊戲,不過住2日唔知會唔會有d悶,同埋去m mall會唔會唔太方便,因為始終要走去食飯。

公爵府

走蔥 發表於 19-10-8 22:10
商場d遊戲貴唔貴?其實好似住觀瀾湖會好d,package包埋遊戲,不過住2日唔知會唔會有d悶,同埋去m mall會唔 ...

卡丁車¥80單人,¥110 親子,要有140cm先可坐單人。

跳彈床正價¥188全日, 大衆點評¥160,另要防滑襪¥10。

觀瀾湖起碼¥16xx 二日一夜,hardrock當時有國慶優惠¥990包二早&¥350餐卷,妳睇睇携程仲有冇優惠。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

複式洋房

Honey 發表於 19-10-8 22:17
卡丁車¥80單人,¥110 親子,要有140cm先可坐單人。

跳彈床正價¥188全日, 大衆點評¥160,另要防滑襪¥ ...

卡丁車110玩一圈?

公爵府

走蔥 發表於 19-10-8 22:21
卡丁車110玩一圈?

約8分鐘。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

2019勳章

走蔥 發表於 19-10-8 22:11
其實好似住觀瀾湖會好d,package包埋遊戲,不過住2日唔知會唔會有d悶,同埋去m mall會唔會唔太方便,因為 ...

方便一定係硬石,商場多野玩多野食,食幾日都試唔晒咁多間,隔離生態園有射擊玩,行一陣就到,唔使等接駁車。商場遊戲除左卡丁車其他都唔貴。

複式洋房

ah-gu 發表於 19-10-9 21:27
方便一定係硬石,商場多野玩多野食,食幾日都試唔晒咁多間,隔離生態園有射擊玩,行一陣就到,唔使等接駁 ...

生態園唔準備去哦,聽講話同荔園差唔多。你地無人講觀瀾湖嘅優勢哦,觀瀾湖去商場嘅接駁車密嗎?

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

走蔥 發表於 19-10-9 21:33
生態園唔準備去哦,聽講話同荔園差唔多。你地無人講觀瀾湖嘅優勢哦,觀瀾湖去商場嘅接駁車密嗎?
...

接駁車大約20分鐘一班(深圳觀瀾湖),我上次玩三日兩夜,酒店游下水,波波池,再坐車去商場、生態園。
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

複式洋房

See 發表於 19-10-9 22:40
接駁車大約20分鐘一班(深圳觀瀾湖),我上次玩三日兩夜,酒店游下水,波波池,再坐車去商場、生態園。
...

20分鐘一班都可接受,聽講話hardrock的床舒服d,但酒店本身無嘢玩,想問其實觀瀾湖環境好嗎?是否有度假感?

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

走蔥 發表於 19-10-9 23:36
20分鐘一班都可接受,聽講話hardrock的床舒服d,但酒店本身無嘢玩,想問其實觀瀾湖環境好嗎?是否有度假感 ...

游下水,玩下波波池,餵下魚,其實好寫意。坐車出商場行,做手工藝,玩下車,機動遊戲,小朋友好開心。
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

公爵府

回覆樓主:

可以去youtube睇兩邊環境,純睇房間,hardrock靚好多。

babycam    發表於 19-10-10 12:54
wcpcelia    發表於 19-10-10 11:18

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

暑假時影,接駁車資料, 當參考下。

響Hard rock 門口影:

響商場旁邊影:

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

bosch 發表於 19-10-10 03:50
暑假時影,接駁車資料, 當參考下。

響Hard rock 門口影:

感謝,我再睇睇,如果唔住觀瀾湖可以平好多

複式洋房

Honey 發表於 19-10-10 00:27
可以去youtube睇兩邊環境,純睇房間,hardrock靚好多。

我再睇睇,如果唔住觀瀾湖,可以平好多。

大宅

Why not both?第一晚去渡假村(package 抵好多)而且仲有專車去,第二日check後仲可以繼續玩套票送既活動,坐佢既車出hardrock放行李住多既!
我兩間都住過,各有各好!

大宅

想問話三点鐘攞房,其實如果早咗去可以幾點攞到房?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊