親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

因為遇到AirAsiabig sales關係, 就買左去程GC機票, 回程用amSydney, 初步行程計劃大約係咁:

黃金海岸

Currumbin Wildlife Sanctuary / Pacific FairShopping Centre / Beachfront market / beach / Broadwater parklands / Warner Bros Movie World / 四驅車熱帶雨林一日團
/ Harbour Town Outlet (freeshuttle)

住宿:hold Mantra Circle on Cavill, 另外會考慮埋Hilton ResidenceRhapsody Resort

: BrazilianFlame Bar & Grill / Charis seafoods / Shinobi Japanese Yakitori Restaurant

布里斯班

EKKA / Cityhopper / South Bank Parklands / Museum/ Old St Stephen's Catholic Church

住宿:hold Brisbane Skytower

: George'sParagon Seafood Restaurant / The Pancake Manor / Coffee Anthology

悉尼

藍山
/ Whale watching / Universityof Sydney / Paddy’s Market / Chinatown / Darling Quarter / Opera House

住宿:想住CBD果頭, 考慮Novotel/Shangri-la

: FishMarket / Ribs & Burgers / La Renaissance Patisserie (The Rocks) / SydneyCove Oyster Bar / The Meat & Wine Co Circular Quay Sydney / high tea@ BluBar on 36

如果咁岩係明年去, 一齊交流下

大宅

今年聖誕節我都會去呢三個地方

wcpcelia    發表於 19-10-9 16:16

大宅

我農曆新年會去呢三個地方

男爵府

回覆 ccyin 的帖子

到!BOOK左2020暑假去BNE同GC, 你機票幾錢呀?
我都係AGODA BOOK左GC住3晚MantraCircle on Cavill
BNE仲搵梗, 有無介紹呀?

珍珠宮

BK Milk勳章

小山丘 發表於 19-10-9 15:02
今年聖誕節我都會去呢三個地方

你分別book左咩酒店?可以分享嗎我仲考慮中

珍珠宮

BK Milk勳章

baby0246 發表於 19-10-11 08:22
我農曆新年會去呢三個地方

你分別訂左咩酒店

珍珠宮

BK Milk勳章

Zoto 發表於 19-10-11 11:22

到!BOOK左2020暑假去BNE同GC, 你機票幾錢呀?

去程機票我幾個月前AirAsis Big Sale買,由吉隆坡去黃金海岸,單程$700/人,包行李同餐,香港去吉隆坡嗰程未買

GC 我仲想住Rhapsody Resort,諗住住2間

Brisbane暫時hold左 Brisbane Skytower,上次見到Agoda 高層,$7xx,2房2廁,再睇下位置唔差,方便

回程係用Asiamiles換

大宅

ccyin 發表於 19-10-11 21:02
你分別book左咩酒店?可以分享嗎我仲考慮中

悉尼Meriton Suites Kent Street, Sydney
黃金Rhapsody Resort
布里The Point Brisbane Hotel

珍珠宮

BK Milk勳章

小山丘 發表於 19-10-11 21:10
悉尼Meriton Suites Kent Street, Sydney
黃金Rhapsody Resort
布里The Point Brisbane Hotel

Meriton 有幾間我睇過幾好,而家15 16唔知訂Novotel 定 Mercure

大宅

我沒有訂apartment

布里: Sofitel Brisbane Central
GC: Novotel Surfer Paradise

悉尼: Novotel Sydney Central

三間酒店係同一個集團, 因為而家會員有優惠, 訂房送早餐

侯爵府

我凈係細細個去過澳洲一次,咩都唔記得晒⋯宜家plan緊想暑假一家人去滑雪。

連自己應該買去邊既機票都未知,可以入黎一齊傾嗎?

珍珠宮

BK Milk勳章

ilikethis2005 發表於 19-10-27 18:36
我凈係細細個去過澳洲一次,咩都唔記得晒⋯宜家plan緊想暑假一家人去滑雪。

連自己應該買去邊既機票都未知 ...

好呀,你會去邊到?

不過我主力唔係滑雪

大宅

ccyin 發表於 19-10-9 10:34
因為遇到AirAsiabig sales關係, 就買左去程GC機票, 回程用am換Sydney返, 初步行程計劃大約係咁:
黃金海岸 ...

你好犀利呀,咁快已經買咗機票諗埋行程住宿。

不過點解你喺悉尼觀鯨,而不是去黃金海岸。

而家諗緊如果悉尼只留前後三日,如只去fish market/歌劇院/唐人街。主要 hea 吓。是否己可以,不算太趕

大宅

ccyin 發表於 19-10-9 10:34
因為遇到AirAsiabig sales關係, 就買左去程GC機票, 回程用am換Sydney返, 初步行程計劃大約係咁:
黃金海岸 ...

你是自駕嗎?

因為我們不是自駕遊。想問如果喺GC去各大景點, 例如華納, 除 Ubra 仲有咩交通工具可以去到?

珍珠宮

BK Milk勳章

happy_cowcow09 發表於 19-10-29 09:19
你好犀利呀,咁快已經買咗機票諗埋行程住宿。

不過點解你喺悉尼觀鯨,而不是去黃金海岸。

我唔係自駕,所以有好多野要多方面考慮

因為係悉尼既時間先夾到覌鯨,係GC住海景apartment所以諗住留d時間hea,另外又諗住係船上影到opera,橋既相

3日Sydney 市中心都夠呀,我會去埋悉尼大學

珍珠宮

BK Milk勳章

happy_cowcow09 發表於 19-10-29 09:22
你是自駕嗎?

因為我們不是自駕遊。想問如果喺GC去各大景點, 例如華納, 除 Ubra 仲有咩交通工具可以去 ...

坐單軌,巴士,如果係去outlet/Pacific Fair shopping center 我見今年有free shuttle,有幾個站

大宅

ccyin 發表於 19-10-29 11:28
坐單軌,巴士,如果係去outlet/Pacific Fair shopping center 我見今年有free shuttle,有幾個站
...

有 free shuttle 又幾好喎。請教係邊度揾到資料?

另外搭巴士方便嗎? 可以有巴士去華納 Movie World?

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 happy_cowcow09 的帖子

我係tripadvisor見人講過
Pacific Fair Shopping Centre
https://www.pacificfair.com.au/tourist-information/free-shopping-shuttle

HarbourTown Outlet
http://www.surfside.com.au/harbour-town-shuttle/

坐咩車你可以去translink個website or google map睇到架

大宅

ccyin 發表於 19-10-29 14:23
回覆 happy_cowcow09 的帖子

我係tripadvisor見人講過

唔該晒呀。我去果度揾資料。
因為我哋唔自駕,最怕唔知點樣去到想去既地方。

珍珠宮

BK Milk勳章

happy_cowcow09 發表於 19-10-29 15:00
唔該晒呀。我去果度揾資料。
因為我哋唔自駕,最怕唔知點樣去到想去既地方。
...

我地都係非自駕,我睇google map都係坐單軌或巴士,如果太攰就uber DiDi而家開始係澳州發展,話係平過uber,希望到時覆蓋更多地方

首頁

尾頁

跳至