美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

終於的起心肝做A妹pico唔平 但係服務我覺得無之前做開的美容院咁好

1. 成日轉房: 洗面 / consultation / 做pico / 敷mask
總共轉左四次房 完全唔能夠訓低好好relax
有貴重野要小心 因為轉房不會跟身

2. 個pico係無即時效果
你做完首先無鏡畀你照
做完好似拿拿林踢你走咁
之後自己照鏡係完全無白到 D斑又無淡到
反而之前做嘅美容院做完個1064係有個即時效果白左同飽滿左

3. 個mask極hea
只是個不知明透明gel
Fu完唔覺有幾保濕

4. 個反黑藥膏無醫學名 唔知成份
分量好少但收$100

只能說BK內打手極多 其他forum完全無介紹過A+或A妹...
大家會唔會有其他美容院可介紹? 想美白去斑...

大宅

回覆 dolglios 的帖子

之前盛讚A妹的JM有comment嗎? 同埋A妹都有sell人買plan... 唔見點解之前BK話絕不hard sell...

洋房

成日轉房呢樣最唔LIKE

水晶宮

回覆樓主:

轉4次房真係不能接受,明明book好時段點解仲要轉房,不能拒絕?
如果只睇BK可能會以為全HK得A+有單次收費、得A妹pico

子爵府

減齡達人勳章

我最唔中意轉房 點解要人就機唔係機就人?
明明佢D機部部都有架機仔可以碌來碌去 唔明點解要札住個頭走來走去 明明推機係快好多

大宅

回覆 wing_tt 的帖子

同意 成日要行來行去 出去又要見到其他他人 同埋佢地係唔會同你紮好頭髮囉

複式洋房

dolglios 發表於 19-10-13 23:41
回覆 dolglios 的帖子

之前盛讚A妹的JM有comment嗎? 同埋A妹都有sell人買plan... 唔見點解之前BK話絕不har ...

我未去過㗎!研究緊去唔去。
不過我睇你第一個point話要轉四次房,其實你嘅意思係咪即係首先要洗面係一間房,皮膚分析第二間房,打激光第三間房,再去敷mask就係第四間房?咁第一間房同第四間房係咪同一間房?如果係嘅話我又覺得正常喎。
Pico 咁大部激光機, 應該好難推來推去轉房
我之前去過台灣打laser, 仲誇張係每一部機都要去唔同嘅房做

大宅

回覆 miumiu9388 的帖子

係呀 台灣大就話姐 香港咁細又唔係多機.. 仲要我唔係做幾部機.. 我做一部機都要轉四次房... 未試過做facial要轉四次喎...

大宅

回覆 Elenalan 的帖子

BK真係多打手 個個都話去A妹好有效好正不hard sell.. 去過就知唔係個回事...
BK JM, 單次收費絕對不是只有A+ / A妹, 仲有佢地有sell plan的....

大宅

dolglios 發表於 19-10-14 10:12
回覆 miumiu9388 的帖子

係呀 台灣大就話姐 香港咁細又唔係多機.. 仲要我唔係做幾部機.. 我做一部機都要轉 ...

我上個月都係打咗pico不過我冇轉過房。

子爵府

減齡達人勳章

可能係激光先要人就機
之前上去做保濕Facial 要自己行出去照機 但佢會推部機入黎幫我做 可能貴機就要人就機

男爵府

wing_tt 發表於 19-10-14 10:48
可能係激光先要人就機
之前上去做保濕Facial 要自己行出去照機 但佢會推部機入黎幫我做 可能貴機就要人就機 ...

激光儀器入面有無數細小的鏡片(尤其是1064),所以如非必要,唔會推激光機的,因為很容易會弄鬆了裏面的鏡片,那麼折射便會受到影響便大件事了!
我自己的經驗便是洗面房和full mask 是同一間房間, 只是洗完面敷完麻膏,便要去激光房打激光,然之後便回洗面的房間full mask。

大宅

dolglios 發表於 19-10-14 10:16
回覆 Elenalan 的帖子

BK真係多打手 個個都話去A妹好有效好正不hard sell.. 去過就知唔係個回事...

我去過A+幾次,都無sell過做完即走喎

子爵府

減齡達人勳章

MongLeung 發表於 19-10-14 10:55

激光儀器入面有無數細小的鏡片(尤其是1064),所以如非 ...
hifu又有無要避免推來推去?

大宅

我係A妹打過斑,係要轉房打斑再轉回洗面那間之後做mask導入就不用轉房,相信因為部機貴,唔想震傷部機。

我自己來講,頭四、五次唔覺有什麼大分別,到第九次淡咗六、七成左右。依家間中也上來看睇下有冇其他更好的選擇。

Hardsell就真係唔覺,只講出你的問題需要做什麼療程,你答唔需要或者諗諗先,就唔會chur住重複又重複問。

大宅

meex2 發表於 19-10-14 10:16
我上個月都係打咗pico不過我冇轉過房。

今日有轉两次房。

大宅

回覆樓主:

正常盡可能都唔會推部機,因為推得多好易壞 至於轉房問題,就一時時。因為我有時冇轉過房,有次好似你咁轉四次。不過都冇咩所謂,d野全部鎖入房locker,去做treatment又唔會帶太多貴重物品。做呢d醫美treatment我不嬲都唔會追求享受,打laser都痛咖啦點relex 至於效果我記得pico唔係即時有

大宅

wing_tt 發表於 19-10-14 11:07
hifu又有無要避免推來推去?

其實任何機都唔應該推黎推去。始終震/郁到入面d零件就好易會有問題。同埋有d美容師唔識就住推,好易會撞到部機

大宅

回覆 superme42 的帖子

我去A妹 不是A+呀

大宅

回覆 難離難捨 的帖子

又或者咁講 我地無要求佢推機 只係如果本來就響即將做pico間房洗埋面或做mask會更好始終你清潔都只是10分鐘,有無必要轉四次房呀....

首頁

尾頁

跳至