0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb3個月,飲5安奶,最近飲2-3安就要掃風,掃完再飲埋剩餘的奶就會爆哭,仲飲一兩啖就會不停掙扎+爆哭,仲會濁奶(emoji)(emoji)呢個情況係咪叫厭奶期?但慢慢餵佢都可以飲得晒5安奶。。。好煩惱而家

伯爵府

我當係,我會暖住支奶,一個鐘內再試餵

複式洋房

kakakwok716 發表於 19-10-14 19:14
我當係,我會暖住支奶,一個鐘內再試餵

我岩岩趁佢想訓的時候立即抱起佢餵,佢肯飲晒支奶,無爆哭。。你都試下

別墅

CherryBLam 發表於 19-10-14 19:00
bb3個月,飲5安奶,最近飲2-3安就要掃風,掃完再飲埋剩餘的奶就會爆哭,仲飲一兩啖就會不停掙扎+爆哭,仲會 ...

我情況同你差唔多,但是我B係2個半月,現在BB飲到4安我都覺得好好,BB好多時只飲到3安士。但是我問過醫生BB沒有咁快厭奶.真是唔知

複式洋房

ElsaYik 發表於 19-10-14 20:04
我情況同你差唔多,但是我B係2個半月,現在BB飲到4安我都覺得好好,BB好多時只飲到3安士。但是我問過醫生B ...

相同情況!bb兩個半月,飲飲下就郁身郁勢,次次去到最後一安到就推走個樽或者搵脷頂走個奶樽....

別墅

jackjaimama 發表於 19-10-14 20:17
相同情況!bb兩個半月,飲飲下就郁身郁勢,次次去到最後一安到就推走個樽或者搵脷頂走個奶樽....
...

好彩就是咁情況,唔好彩就爆哭(emoji)(emoji)(emoji)⋯⋯之後就要哄可能會再食

複式洋房

bb3個月,飲5安奶,最近飲2-3安就要掃風,掃完再飲埋剩餘的奶就會爆哭,仲飲一兩啖就會不停掙扎+爆哭,仲會 ...

我都有呢個情況但係我個B只係六個禮拜大

大宅

我BB都係3個月,之前唔洗10分鐘飲哂4-5安奶,呢一兩個星期要餵奶餵成1個鍾都飲唔哂4-5安奶

洋房

我嗰個都係一樣, 佢兩個半月就已經係咁(emoji) 我當佢係厭奶期, 不過又好似太早厭奶, 都係要等到佢半夢半醒嘅時候餵先飲得晒5安, 依家轉緊奶粉, 希望會好啲

複式洋房

我個B 個半月大,有埋身再補奶粉。之前埋身餵都好乖,半個鐘都唔會扭計。依家10分鐘都唔夠就扭計,踢手踢腳唔願食。唉.... 厭奶期多數維持幾耐?

別墅

我BB三個月左右維持左大半個月厭奶, 飲開六安, 但飲到3安就爆喊狂擰頭同頂番個樽出黎, 簡直係耐力戰, 趁佢訓左會好餵D

複式洋房

missbochu 發表於 19-10-15 09:34
我BB三個月左右維持左大半個月厭奶, 飲開六安, 但飲到3安就爆喊狂擰頭同頂番個樽出黎, 簡直係耐力戰, 趁佢 ...

原來個個都遇到差唔多呢個問題, 我們一齊加油

大宅

CherryBLam 發表於 19-10-15 09:37
原來個個都遇到差唔多呢個問題, 我們一齊加油

我仔三個月左右都開始有,好的話一日有一餐係食剩一兩安,唔好彩嘅話就餐餐都食剩一兩安,變相全日食少一餐平時10-15mins食曬6安奶,厭奶嗰餐可以食成粒鐘都係得3-4安起初完全唔知點算,一隊支奶俾佢就喪喊我都想喊埋一份餵成粒鐘好辛苦後來發現隔三至四個字,等佢冷靜咗先再餵,佢就肯食,雖然都未必飲曬,但起碼最多飲剩一安而家四個幾月了,已經好少再飲奶扭計啦!餐餐都好乖咁飲曬!JM加油,好快會過的

複式洋房

Kat00Kat 發表於 19-10-15 10:59
我仔三個月左右都開始有,好的話一日有一餐係食剩一兩安,唔好彩嘅話就餐餐都食剩一兩安,變相全日食少一 ...

加油

禁止訪問

別墅

我bb由3個月開始厭奶,到依家就黎4個月,醒左就肯食!佢半訓半醒就一定食哂5安!我依家餐餐都半訓半醒先餵佢!希望下個月加固會好d!

首頁

尾頁

跳至