自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

咁辛苦請到一個上門補習老師,試堂好 積極,第正式上第二堂開始鬆懈,昨天第三堂一小時教學玩住手機最少5,6次,有沒人上門老師都係咁,定我要求高,覺得老師尤其上堂時唔應該係小朋友面前禁手機呢。

伯爵府

回覆:上門私人老師玩手機對與錯

感覺不専業,不應該這樣做,要敬業樂業

水晶宮

畀面勳章

sar1216 發表於 19-10-16 09:12
咁辛苦請到一個上門補習老師,試堂好 積極,第正式上第二堂開始鬆懈,昨天第三堂一小時教學玩住手機最少5, ...

覆訊息?玩遊戲?

用戶要求終止服務

牛年勳章

可以準備搵第二個,佢咁唔專業,好快有其他問題,例如遲到、臨時改時間...

未經許可,請勿轉載

男爵府

玩手機係什麼意思? 如果覆一覆訊息,或whatsapp 等,我接受的!玩遊戲、上社交網就不好了!

wcpcelia    發表於 19-10-16 10:14

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我仔個個都係 覆信訊,
但係系我仔寫緊練習時
我接受到 你話如果打機 就預備下一個補習老師

loved    發表於 19-10-16 13:40

大宅

701003 發表於 19-10-16 09:33
覆訊息?玩遊戲?

我唔清楚佢真正禁手機做乜,因為沒望佢手機內容,但我覺得都唔應該放手機係枱面,仲攞電話禁得好密。小朋友問佢做乜,佢沒理。又做完功課同佢講,佢仲禁繄電話。

珍珠宮

不妨直接講

大宅

大笨鐘 發表於 19-10-16 09:36
可以準備搵第二個,佢咁唔專業,好快有其他問題,例如遲到、臨時改時間...
...

你講得啱,我約佢10-11,佢自己提早9:40來,去下個廁所都係9:45開始,自己教返1小時走。朝早小朋友趕到死,因為佢2次都提早來,10:40走喇,小朋友都問老師咁早走嘅

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sar1216 發表於 19-10-16 10:10
你講得啱,我約佢10-11,佢自己提早9:40來,去下個廁所都係9:45開始,自己教返1小時走。朝早小朋友趕到死 ...

我覺得佢早到教足一個小時係無問題, 個問題係佢早左黎你接唔接受到?
如果你唔想佢早到, 下次要同佢講明小朋友要10:00先得閒~~

不過佢又奇怪D, 早到成15分鐘都唔單聲, 小朋友未必ready~~

我個人接受早到5分鐘~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

咁辛苦請到一個上門補習老師,試堂好 積極,第正式上第二堂開始鬆懈,昨天第三堂一小時教學玩住手機最少5, ...

呢個係態度問題, 就算係覆信息, 等小朋友做練習都唔可以, 日後會感染小朋友. 應該同佢講, 補習時要收理手機, 呢個係基本態度.

公爵府

2024年龍年勳章

係咪大學生做PART TIME果類??

我之前試過一個,補一個小時,一嚟到話要了解下小朋友,同我傾咗半個小時,然後教咗半個小時就走,教果半小時內仲同我仔傾計同問佢學校教D咩。其實我EXPECT了解小朋友唔應該計落補習時間內,應該嚟補習前傾咗先,而傾閒計亦不應計入去

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

睇情況LOR...
補到有好成績既...只在佢做練習時望下手機覆下MSG (我D補習老師都有仔女﹐有時仔女打黎報下平安佢聽一聽我都OK﹐之後佢都有解釋返點解會接聽左電話)
或有時同我小朋友一齊上網搵資料﹐我接受
早黎只要補足鐘就無問題的 (即足1HR OR 2HR)..有預早通知問下我早小小到有無人...我接受

水晶宮

我古老人覺得唔好、時薪工作係咁望電話覆msg 有呃鐘之嫌、望兩眼都ok

水晶宮

sar1216 發表於 19-10-16 10:10
你講得啱,我約佢10-11,佢自己提早9:40來,去下個廁所都係9:45開始,自己教返1小時走。朝早小朋友趕到死 ...

咁早到早走我又接受既、但最好講定、自己都有安排

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

感覺不専業,我之前的畫畫老師都係,我最後轉去其他班學畫畫

大宅

我覺得好唔專業,就算覆msg,需要覆得咁密?利申:以前做過6年上門補習老師,手機都唔夠膽拎出尼。

珍珠宮

2024年龍年勳章

我唔接受喎...請上門補習單對單都係想專注D啫, 補習一個鐘暫停用手機係正常, 除非有緊急電話非接聽不可...
出面大型補習社, 導師都唔會係上堂用手機...

翡翠宮

sar1216 發表於 19-10-16 10:08
我唔清楚佢真正禁手機做乜,因為沒望佢手機內容,但我覺得都唔應該放手機係枱面,仲攞電話禁得好密。小朋 ...

如果問都唔理就揾定另一個補習老師

大宅

好似唔係咁好囉
唔專心咁..

首頁
12345...6

尾頁

跳至