自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一年入面發生勁多不如意嘅事,咁大個女未試過感到黑仔到去上網睇點好運d令到自己,大家試過覺得自己最黑仔係發生左幾多件唔如意嘅事?
今年
1. 失戀 生活大大改變要重新適應
2. 經濟不好收入大影響
3. 屋企人有官非+要洗錢解決
4. 連續遇兩個冇品男威脅我同佢拍拖 不拍拖講明做不利我的事
5. 成日大頭蝦, 果一日多現金係身就留底個袋係車比人拎哂d $(平時冇袋咁多錢)
6 . 得知一個好錫自己嘅親人有癌症

幾個月前先去完黃大仙 仲祈求親人健康 家人冇事,就得知有癌症
我知人有3 衰6旺 已經發生咁多事都抱住明天會更好,但知埋親人有病,黑到震

四月媽    發表於 19-11-11 00:53

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

係咪犯太歲?係就去太歲廟度拜下

複式洋房

IamDirector 發表於 19-11-11 01:35
係咪犯太歲?係就去太歲廟度拜下
是啊,我今年犯太歲,但從前犯太歲沒理都冇乜野咁,但今年就完啦啵 還要理嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得如果我果段時間行梗衰運,我會盡量俾自己獨處,少接觸人同事,希望平平靜靜咁度過果段時間~
怕自己亂諗野,就睇下書、聽下歌,搵D自己做到嘅野俾自己做下~

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

安真 發表於 19-11-11 01:37
是啊,我今年犯太歲,但從前犯太歲沒理都冇乜野咁,但今年就完啦啵 還要理嗎?
...

我早幾年犯太歲,由新年病到暑假,差不多完咗暑假的起心肝去咗拜太歲,之後感覺順咗好咗。所以你都可以試下

安真    發表於 19-11-11 04:41

公爵府

捐血

禁止訪問

複式洋房

做個靚太 發表於 19-11-11 02:06
我覺得如果我果段時間行梗衰運,我會盡量俾自己獨處,少接觸人同事,希望平平靜靜咁度過果段時間~
怕自己亂 ...
我成日都獨處架,年紀愈大愈宅
不過唔開心出去都唔錯,反易冇咁多時間亂諗

複式洋房

回覆 yk8ky 的帖子

仲有呢。。。。?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

安真 發表於 19-11-11 00:46
一年入面發生勁多不如意嘅事,咁大個女未試過感到黑仔到去上網睇點好運d令到自己,大家試過覺得自己最黑仔 ...

其實都唔算太差
1)可能只是離開一個唔啱你既男人(不過一定要時間療傷)
2)仲有份工
3)用錢可以解決問題,就唔係問題
4)香港係好多傻人,唔理佢地就冇野既。
6)提醒自己下次落車前,一定要有望望自己座位既「習慣」,唔好再留底物件。令自己以後「謹慎」一點,改變自己可以得到一個更好的自己
7)最少你有健康既身體,可以有能力去多照顧你最愛既親人。

我明白你現在一點都唔好過,但傷心過後人一定要積極面對人生,總會有雨過天晴的一天,加油

子爵府

熱血金章

覺得行衰運,會用好多非科學既野解釋,我明,我都會。但最後我結論係,你越唸越沉淪,只會越衰,以及影響情緒。
睇野既觀點試下調轉去想,正面去思考,對自己有幫助,加油(emoji)(emoji)

珊瑚宮

回覆樓主:

今年仲有幾耐? 仲諗住自己黑?
越諗就越黑
係現在香港咁既環境下, 邊個香港人係唔黑嫁。
克服衰運方法, 正人正念

男爵府

回覆樓主:

其他人嘅事你都放係心咪覺得自己黑,做下義工善事等自己個心境好d

伯爵府

如果覺得黑仔,就唔好四圍去,因為黑起上黎真係唔知會發生乜事。
最好就係一早向東方有草有陽光地方深呼吸,早睡早起,早啲訓,訓覺應該係最好最能儲元氣,而且發生意外嘅機會又少啲。多飲水,排走體內垃圾。

去正信佛廟作福,求個平安符,年尾還神。
念下心經,去公園散步,唔好去混濁地方,因會有好多不好磁場。
睇下屋企有無地方發霉,污糟地方要清潔,掉走雜物。
芭芭拉

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

犯太歲既拿拿聲去拜太歲作福,有心唔怕遲,有機會影響到明年二月底。我都唔想迷信架,但又好靈 。

水晶宮

捐血求人

好過捐錢

大宅

仲有幾個月就過
得閒去拜下啦

大宅

如你果日黑,即你當日磁場唔好,最好全日在家。

珍珠宮

回覆樓主:

多做善事

複式洋房

安真 發表於 19-11-11 00:46
一年入面發生勁多不如意嘅事,咁大個女未試過感到黑仔到去上網睇點好運d令到自己,大家試過覺得自己最黑仔 ...

你都只係衰一年,我既人生比你更黑,不過我仍然覺得自己已經比其他人幸福,懂知足感恩,多做好事,心情好就會運都好,加油

首頁

尾頁

跳至