自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

我真係頂唔住呀,坐咗係到自己喊, 但係公司唔可以高調我上咗自殺會online chatroom, 但冇人理我, 依家打咗去幾次都係咁冇人听. 好辛苦有冇人可以幫我? 仲有咩電話可以打
後續:多謝大家!好彩仲有BK,果d心理熱線打又冇人听whatapp 冇人回chatroom冇人理,如果真係有事就大鑊,好彩有你地ja! 啱啱姐姐買咗cake上黎,老公又上咗公司揾我陪唔我食甜品同比我大喊一場,依家冇事啦!
個傻佬仲中途中環跳車因為的士過唔到比車閘咗,佢行過火燒爆炸緊果到黎揾我,佢話自己為咗我連戰場都唔怕!我仲點解要唔開心喎!
多謝咁多位JM!!!! 今日你地全部好人有好報幫咗個情緒病人,你地一定會有好運! 祝安好!

FJmom    發表於 19-11-13 01:24
edhepp    發表於 19-11-12 15:57

大宅

放假,拋開一切,自己去旅行,你就會發覺呢個世界有很多美好嘅事,唔值得為咗今日嘅一樁小事而放棄自己生命

水晶宮

shumson 發表於 19-11-12 15:01
放假,拋開一切,自己去旅行,你就會發覺呢個世界有很多美好嘅事,唔值得為咗今日嘅一樁小事而放棄自己生命 ...
我未到想死,但我知已經去到條線, 所以 我想揾人傾下, 佢地應該PRO 可以comfort 到我而又冇壓力.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

luvkaka 發表於 19-11-12 14:59
我真係頂唔住呀,坐咗係到自己喊, 但係公司唔可以高調我上咗自殺會online chatroom, 但冇人理我, 依家打咗去 ...

現今發生的事, 平民百姓沒有能力改變, 我們只需要做好自己本份就可以了, 其他事留返其他人處理。去洗手間洗臉, 飲杯凍飲冷靜一下

水晶宮

3b 發表於 19-11-12 15:05
現今發生的事, 平民百姓沒有能力改變, 我們只需要做好自己本份就可以了, 其他事留返其他人處理。去洗手 ...
叫咗姐姐去買個CAKE比我, 希望會好D. 多謝你.

子爵府

虎到金來勳章

luvkaka 發表於 19-11-12 15:03
我未到想死,但我知已經去到條線, 所以 我想揾人傾下, 佢地應該PRO 可以comfort 到我而又冇壓力.
...

或者你係 bk到講, 當呢到係個樹窿。
要舒發自己情緒,唔好屈住

侯爵府

我真係頂唔住呀,坐咗係到自己喊, 但係公司唔可以高調我上咗自殺會online chatroom, 但冇人理我, 依家打咗去 ...

.

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

放心,解決辦法總比困難多
萬事也有轉機,只係睇是否時機到(emoji)(emoji)
天無絕人之路

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

luvkaka 發表於 19-11-12 15:07
叫咗姐姐去買個CAKE比我, 希望會好D. 多謝你.

有無朱古力? 食兩粒頂住先

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唔好再睇再留意相關新聞, 要抽離.
你咁樣好易出事
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

呢道多同路人,上嚟傾下喇。其實現在既然改變唔到,就唯有順其自然,希望明天會更好。

水晶宮

princessgw 發表於 19-11-12 15:07
或者你係 bk到講, 當呢到係個樹窿。
要舒發自己情緒,唔好屈住
我可唔可以講粗口, 好想大聲尖叫好想發癲. 好想好想好想...唔想比人困住.

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

揾個無乜人的地方盡情哭一場會好好多

伯爵府

BK Milk勳章

每次離開香港旅行就好好多。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

可以嘅話,同老細講唔舒服,sick leave睇附近普通科醫生。同醫生照直講你情況,例如頭痛、不由自主哭泣,醫生會安排轉介。

大宅

回覆樓主:

食完 Cake , 希望你心情好返 d , 記住 , 呢度有好多人支持你㗎 , 加油

公爵府

乜事咁困擾呢?家事?
如果係因為呢幾個月發生嘅社會動盪,嗰班暴徒係閒人,唔值得你咁動氣。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以在這兒講嗎?
明白最近不少人心情都會唔多好的....
樓主加油

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有幾個電話可試吓:

首頁
12345...7

尾頁

跳至