自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

同埋,有無人真係收到後補位電話呀?好緊張呀!因為係備取生名單上!求集氣!!

水晶宮

回覆樓主:

真係有後補生?
我見學校自行份名單有後補生,我都諗緊係咩黎!

子爵府

有錢人
我同事有錢一心諗住讀私校,佢覺得15分完全無作用,直情無參與

子爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

私校/直資收左既學生

伯爵府

春季勳章

回覆樓主:

轉校區...
有私小/國際學校選擇...
唔記得去註冊...

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我估今年會有双非放棄,如果仲有的話(唔肯定)

象牙宮

回覆樓主:

搬左屋囉! 可能深圳住果d都怕左

男爵府

同時有直私offer 1516果啲囉

子爵府

黑色誘惑 發表於 19-11-19 13:33
有錢人
我同事有錢一心諗住讀私校,佢覺得15分完全無作用,直情無參與

我估樓主係問中左而最後決定唔註冊可以free番個位出黎嗰隻,如果從來冇參與就即係唔關事

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

如考到DG/DB/Co-ed.....等資/私校,應該都會放棄津校位既

男爵府

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

忌廉寶寶 發表於 19-11-19 14:00
我估樓主係問中左而最後決定唔註冊可以free番個位出黎嗰隻,如果從來冇參與就即係唔關事
...

Yes!!! U got it!

珍珠宮

環保接龍勳章

bbkg123 發表於 19-11-19 13:13
同埋,有無人真係收到後補位電話呀?好緊張呀!因為係備取生名單上!求集氣!!
...

我朋友真係抽到地區一線小學,但手上有一個出名小小的私小,考慮左幾日,就放棄左津小個位。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

bbkg123 發表於 19-11-19 13:13
...

其實視乎學校會唔會比後補上,學校可留作叩門位。往年有人試過收到後補,但唔係間間學校出候補明單

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

毒菇一味 發表於 19-11-19 13:36
私校/直資收左既學生

Yes

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

elysion 發表於 19-11-19 14:11
其實視乎學校會唔會比後補上,學校可留作叩門位。往年有人試過收到後補,但唔係間間學校出候補明單
...

有d有名單,但唔公開

子爵府

bbkg123 發表於 19-11-19 14:09
Yes!!! U got it!

我當時都係後補,但都等唔到call,跟住大抽獎又衰左,結果都叩入到呀
開學後同d家長傾開,有兩個都係當時自行後補入,分別係排二同三,所以仲有希望的,過埋兩日註冊睇實個電話,等你好消息

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

通常waiting 都得。 學校都預左有人抽左先, 因為係9月交表格,咁好多直資私校都未出結果,十一月返而有好多出左結果。 我兩個都係咁唔要自行位。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

轉校網../.有直資收

大宅

讀緊IS, 自行名校, 諗住中左再算.
利申: 唔係我, 冇打算讀local.

首頁

尾頁

跳至