自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

唔知多唔多人,塞唔塞車呢,但是唔理得咁多

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cpmummy 發表於 19-11-24 15:09
唔知多唔多人,塞唔塞車呢,但是唔理得咁多

去邊呀?
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-11-24 15:30
去邊呀?

去投票喔⋯⋯
第一次,見人地話要排好耐,今早經過另一站又好多人,仲諗住有排等,原來一切順利,好開心,終於完成了!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cpmummy 發表於 19-11-24 15:56
去投票喔⋯⋯
第一次,見人地話要排好耐,今早經過另一站又好多人,仲諗住有排等,原來一切順利,好開心, ...

我也剛投了
係多左好多人投
8點幾排到上山,所以改下午去。
大家盡一分力✊

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-11-24 15:59
我也剛投了
係多左好多人投

我也下午去!我唔信咩時段都咁多人!
幾多人合資格係梗數!
除非有人派完再排

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-11-24 15:59
我也剛投了
係多左好多人投

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

ASJ2008 發表於 19-11-24 16:06
我也下午去!我唔信咩時段都咁多人!
幾多人合資格係梗數!
除非有人派完再排

有登記的,都係得一張票,應該唔可以再排

寶石宮

cpmummy 發表於 19-11-24 16:09
有登記的,都係得一張票,應該唔可以再排
時政有post講元朗同某d區,好多後生排。排到去話無帶身份證,排完又排(好似5次),製造好多人的場面
等d長者見到人多而放棄投票。

男爵府

BK Milk勳章

長者最鍾意排隊、有耐性。
你看看、每逢有報紙、月曆、月餅等物品派!
公公婆婆可以天未光就去排隊!
呢班人渣太睇小老人家了。

公爵府

chingyeewong 發表於 19-11-24 16:43

都係
我個邊d長者朝朝都排隊等拿免費報紙
風雨不改
不要小看老人家堅持
頭先投票見有個婆婆行動不便推住輪椅去票站
我個區下午開始投票唔使排隊

侯爵府

2024年龍年勳章

投票要揸車唔係落街就投到?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

crystal媽咪 發表於 19-11-24 16:27
時政有post講元朗同某d區,好多後生排。排到去話無帶身份證,排完又排(好似5次),製造好多人的場面
等d長者 ...

收到消息,有後生仔故意反復排隊,製造排隊時間很長的效果,阻礙長者投票。請大家發現此情況後,及時打投訴電話,投訴各種選舉不公現象,並呼籲給長者開闢專用快速通道。
您的投訴和選票一樣重要!

投訴資料~
選舉管理委員會;
傳真:2827-4644
電郵:[email protected]
電話:28911001

選舉事務處;
電話:2891 1001 電郵:[email protected]
傳真:2827 4644

廉政公署;
電話:2526 6366
電郵:[email protected]

wcpcelia    發表於 19-11-25 11:34

珍珠宮

chingyeewong 發表於 19-11-24 16:43

老人家好多膝頭退化, 膝關節炎, 行動不便, 唔企得耐, 我都係

寶石宮

saladhk 發表於 19-11-24 17:03
收到消息,有後生仔故意反復排隊,製造排隊時間很長的效果,阻礙長者投票。請大家發現此情況後,及時打投 ...

有人post左相,未夠18歲阻人投票。市民通知選舉主任,再報警

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

apple~y 發表於 19-11-24 16:53
都係
我個邊d長者朝朝都排隊等拿免費報紙
風雨不改

有輪椅坐問題不大, 但好多長者冇坐輪椅, 但有膝關節炎, 唔企得耐, 好似我阿爸, 我都係

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-11-24 17:07

有人post左相,未夠18歲阻人投票。市民通知選舉主任,再報警

見到呢啲情況一定要向選舉主任投訴和報警, 趕走呢啲賤人

寶石宮

saladhk 發表於 19-11-24 17:11
見到呢啲情況一定要向選舉主任投訴和報警, 趕走呢啲賤人

一定
要公平

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

避開咗上午高峰期,啱啱去盡了公民責任,全程不用10分鐘!

首頁

尾頁

跳至