時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

幫人助選的時候,我中意同老人傾計,知道沉默的大多數跌入了選舉工程的圈套。最聰明的地方係幫一班12歲以上嘅青少年洗腦,幾十萬年輕人,忽然孝順 、 忽然聽話,忽然大條道理 ,忽然了解社區設施。不問政事忙碌的父母,聽港台的祖父母,睇毒蘋果的外祖父母,因小孩的 忽然懂事而踴躍盲目投票。

公爵府

vime 發表於 19-11-29 09:05
幫人助選的時候,我中意同老人傾計,知道沉默的大多數跌入了選舉工程的圈套。最聰明的地方係幫一班12歲以上 ...

大宅

是的,點都好,都有100萬人是支持他們的!要正視,由現在開始,改變,盡自己的綿薄之力!

伯爵府

nannanma 發表於 19-11-29 12:16
是的,點都好,都有100萬人是支持他們的!要正視,由現在開始,改變,盡自己的綿薄之力! ...

年年都咁少人投票。今年晨早撲去,有冇著數先?

公爵府

我信老人家如果平時無咩睇新聞
好易受兒女影響,兒女深黃就自然拿文宣比老人家睇

洗腦工程已進行多年
今次遇著弱勢政府無力對抗一味譴責反對派一攻自然大豐收
可憐班黃c將香港推向深淵已不知

仲有120萬人清醒的,仲有未登記藍人
我們要凝聚力量
鼓勵多d支持者登記做選民

ic34    發表於 19-11-29 16:29

大宅

apple~y 發表於 19-11-29 12:38
我信老人家如果平時無咩睇新聞
好易受兒女影響,兒女深黃就自然拿文宣比老人家睇

大宅

最多未登記的群體係新移民

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

由知道香港將回歸祖國
港督才開始逐步將議會民主化
在此之前, 英治時代何時有過民主?
港督是英國委任的,冇得選舉
議員都是港督委任的, 華人議員極少
也冇選舉

到1997年,英國交個計時炸彈俾中國

多國資助, 裏應外合, 洗香港大人及細路腦三十年,今年終於等到一個機會
擦槍走火, 星火燎原一發不可收拾

香港的主流民意=被洗腦後的民意

祖國在開放改革中, 不斷發展及進步
幾十年前在鄧伯伯時代已放棄共產主義
現在的中國,經濟行資本主義, 政治行社會主義減少貧富懸殊.其實和香港朝同一大方向進發

公屋、綜援、全民退保..全部都是社會主義的思想

和強大的祖國對抗, 要奪權
害死全香港別後悔

珍珠宮

Jasmine-4711 發表於 19-11-29 14:26
由知道香港將回歸祖國
港督才開始逐步將議會民主化
在此之前, 英治時代何時有過民主?

睇左毒果超過20年的人又點會唔洗腦呀

男爵府

仲有人話如果父母聽佢話投邊個,有雙倍家用

大宅

年青人一提到大陸,上網限制,好多網上唔到.
地溝油,毒奶粉,拐子佬
好負面.佢地會好驚返大陸.
基本上唔係選擇到中國旅行.
傳媒同教育,都係偏向反政府立場.
要從教育上改變,否則年青人一代又一代反中亂港.

男爵府

幫人助選的時候,我中意同老人傾計,知道沉默的大多數跌入了選舉工程的圈套。最聰明的地方係幫一班12歲以上 ...
你意思係話, 有孫仔臨選舉扮乖, 騙老人家跟孫意願投票?

無話唔得, 不過如果當選係靠騙得來, 咁班年青人太不擇手段.

大宅

palmchristy 發表於 19-11-29 15:42

無話唔得, 不過如果當選係靠騙得來, 咁班年青人太 ...
佢地有乜做唔出

子爵府

vime 發表於 19-11-29 15:50
佢地有乜做唔出

X2

子爵府

palmchristy 發表於 19-11-29 15:42

無話唔得, 不過如果當選係靠騙得來, 咁班年青人太 ...

之前就話佢哋除咗殺人放火就咩都做得出,宜家應改口係連殺人放火都做得出,有咩係做唔出!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

24號我9點已到票站,見到今年多左好多後生仔/女排隊,心知不妙都預左我投的輸硬
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

大宅

你講得對唔好懷疑, 以前 建制 服務香港市民多,泛民最叻,拉布搗亂開會,同暴力暴徒講唔割席,依家民意 逆轉 想佢服務社區有 建樹,所以市民轉投票俾泛民喇,泛民,俾心機服務市民啦,社區你地,唔好再攪攪陣喇

侯爵府

原來係咁樣。 其實我都有同c6講叫佢同老爺奶奶去投票完飲早茶,其實都係提醒佢去投票,但係就冇咗左右佢哋嘅選擇。 咁反對派真係做得比較高明。

侯爵府

嘉德莉澳 發表於 19-11-29 16:56
你講得對唔好懷疑, 以前 建制 服務香港市民多,泛民最叻,拉布搗亂開會,同暴力暴徒講唔割席,依家民意 ...

佢哋有心做有乜所謂, 問題係佢哋點會做!
赢了選舉之後, 佢哋咪繼續食住個勢五大訴求 , 呼籲對美國之後更多國家去制裁香港。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

kelvin5572 發表於 19-11-29 15:21
年青人一提到大陸,上網限制,好多網上唔到.
地溝油,毒奶粉,拐子佬
好負面.佢地會好驚返大陸.

但很多年青人週末上深圳消費.
又話對中國反感同恐懼,
但又要上去食平野及買平野

首頁

尾頁

跳至