時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 DHA勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

收到朋友傳來的心聲,一針見血,相信亦是很多香港市民想講的話:

「年輕人,請不要為我抗爭,因為你冇權咁做。我不允許你代表我,因爲我不相信你們,為何不信你們? 這是我的權利,你可以不信政府,不信父母,既然如此,我為何信你。我享受過政府給我的服務,我享受過父母對我的養育,無論是否達到我的期望,我有耐性,有信心,有義務去祈待,有義務來回饋!而你們呢?貢獻給香港人什麼?建設了什麼?你連做好人也不懂,就想強行改變香港未來?全世界暫時沒有一個實施雙普選的地方,你用什麼邏輯覺得這會比現在好? 英國完成脫歐公投,現在要硬脫歐,又示威要求停止脫歐,你知否?

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 DHA勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

香港民意自由渙散,今天普選一個特首出來,聽日又唔滿意遊行拉佢落台,無日無之,萬劫不復……

警隊為何打你?說真的,你如此破壞社會秩序(唔係一次半次) 其實, 我也想打你,不過法律没賦予權力給我打你,但警察有合法適當使用武力制止你在暴動中用暴力。

警察使用權力有否濫權? 看看全世界清場新聞嘅資料,清場不是温馨童話故事,警察不是一神父,不是社工,不是你父母,也不是你的老師,警察是武裝部隊合法用武力執行任務,你期望嘅Hellokitty警察, 可能要在夢裏尋!這不是警察濫權,而是你對警察執法態度有不切實際幻想期望而矣!

自己有病反而叫人食葯,既無知兼白痴!」

SIRIABABY    發表於 19-11-29 23:03
hohodemama    發表於 19-11-29 12:07

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

若要人不知 唔好咁低B !  : P

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

子爵府

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

男爵府

kenamd 發表於 19-11-29 11:17
香港民意自由渙散,今天普選一個特首出來,聽日又唔滿意遊行拉佢落台,無日無之,萬劫不復……

警隊為何打 ...

我覺得我哋哩班理智的好可悲,比一班無知無恥嘅人騎刧

MeiCheLin    發表於 19-11-29 12:19
hohodemama    發表於 19-11-29 12:07

大宅

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

認同...
不用為我抗爭,我真的生活不錯,我不是大富大貴,也不是富二代,但我會逆境中找出路,去過適合自己既生活。
如果共產黨係咁恐怖,就由我受苦啦,如果真係有咁既專制一日

男爵府

eqqiqq 發表於 19-11-29 11:46
我覺得我哋哩班理智的好可悲,比一班無知無恥嘅人騎刧

反政府我真係唔介意(雖然係我心中邊一派當政結果都一樣),但佢地唔好用香港未來做籌碼。點解可以咁自私自己得唔到,就要連人地辛苦得下既果都拎走埋
要重整政府,就自己考公務員,選做議員。唔好用香港既未來做你踏腳石

男爵府

kitlinggloria 發表於 19-11-29 11:55
反政府我真係唔介意(雖然係我心中邊一派當政結果都一樣),但佢地唔好用香港未來做籌碼。點解可以咁自私自 ...

Agree
我覺得真民主真係要爭取,但係又唔好咁自私、吾好強迫人認同、吾好破壞政府及私人機構設施、他人財產,吾好殺人放火,其他所有人的性命不顧,又吾比人執法,行為令人髮指

男爵府

eqqiqq 發表於 19-11-29 12:05
Agree
我覺得真民主真係要爭取,但係又唔好咁自私、吾好強迫人認同、吾好破壞政府及私人機構設施、他人財 ...

啲人寧願睇住香港沉淪,都依然要繼續相信烏托邦既存在

大宅

kenamd 發表於 19-11-29 11:17

警隊為何打 ...

是啊 我也好想打他們! 黃絲對暴徒的惡行縱容姑息,卻過分苛責警察!

大宅

eqqiqq 發表於 19-11-29 12:05
Agree
我覺得真民主真係要爭取,但係又唔好咁自私、吾好強迫人認同、吾好破壞政府及私人機構設施、他人財 ...

他們會跟你講歪理: 只不過是給你的工作生活帶來不便,影響到你的資產 所以你不高興!說到底你還不是也是為了利益! 簡直匪夷所思!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

佢地唔係為我們!!

佢地話為佢個代,同下一代!!

佢地話我地以前無同佢爭取過什麼(例如: 雙普選),所以現在要自己走出來爭取!!

大宅

絶對同意

大宅

自己有病反而叫人食葯
好句

大宅

男爵府

不能同意更多,請暴徒不要代表我 !

首頁

尾頁

跳至