懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

上星期抽血驗T21
今日診所姑娘打黎 話Lab一直無報告
又話我血唔知有咩(講左忘記了)
要我兩星期後再返診所抽血
究竟咩事,搞到我好擔心
有無媽媽試過?

大宅

回覆樓主:

可能係BB嘅基因未夠驗得出,通常會安排遲少少再抽多次血,應該冇事嘅

複式洋房

2019勳章

Archung106 發表於 19-12-3 21:24
可能係BB嘅基因未夠驗得出,通常會安排遲少少再抽多次血,應該冇事嘅
...

姑娘又唔清楚咁答我
只係話:醫生話有機會係咁
搞到我諗好多野

大宅

高高kiki 發表於 19-12-3 21:33
姑娘又唔清楚咁答我
只係話:醫生話有機會係咁
搞到我諗好多野

通常都係咁,唔駛緊張呀,touch wood有咩事係直接出到報告而唔係話出唔到報告啦,放輕鬆

複式洋房

2019勳章

Archung106 發表於 19-12-3 22:07
通常都係咁,唔駛緊張呀,touch wood有咩事係直接出到報告而唔係話出唔到報告啦,放輕鬆
...

多謝你安慰我呀,BBS未出世已經長憂緊

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

未到十二週驗有機會出唔到報告

複式洋房

2019勳章

CTPIG 發表於 19-12-3 22:47
未到十二週驗有機會出唔到報告

我係就13weeks去驗的

大宅

高高kiki 發表於 19-12-3 22:32

仲有好多關要過呀,結構啦,糖水啦,所以唔好太緊張呀
我都未過晒關,大家一齊加油

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
唔好自己嚇自己,我試過係支血啲紅血球爆咗(hemolyzed blood)。搞到支血用唔到,要再抽過血。
最後出報告係全部低風險。

複式洋房

其實好多JM都有試過T21出唔到Report,
聽講血濃度唔夠~ 都係出唔到Report,
唔一定係你同BB有問題~唔洗咁擔心

yan1008    發表於 4 天前

複式洋房

2019勳章

kkchuang 發表於 19-12-4 08:48
唔好自己嚇自己,我試過係支血啲紅血球爆咗(hemolyzed blood)。搞到支血用唔到,要再抽過血。
最後出報告 ...

希望同你一樣
最後全部低風險

複式洋房

2019勳章

amychuu 發表於 19-12-4 12:36
其實好多JM都有試過T21出唔到Report,
聽講血濃度唔夠~ 都係出唔到Report,
唔一定係你同BB有問題~唔洗咁擔 ...

多謝你安慰我,我無諗過會出唔到報告
等一個星期報告已心亂如麻,等到的電話係無報告,個下心情跌到落谷底。

大宅

高高kiki 發表於 19-12-3 21:18
上星期抽血驗T21
今日診所姑娘打黎 話Lab一直無報告
又話我血唔知有咩(講左忘記了)

我之前都係咁,T21第二次再抽都係出唔到報告,後尾轉左做panorama test (都係抽血驗)。出到報告,冇問題,唔好自己嚇自己!

複式洋房

2019勳章

elainechannnn 發表於 19-12-4 21:43
我之前都係咁,T21第二次再抽都係出唔到報告,後尾轉左做panorama test (都係抽血驗)。出到報告,冇問題 ...

聽到你咁講定dthanks ar
請問醫生有無講點解出唔到報告?
因為打比我個姑娘只係話:醫生話有機會係咁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

高高kiki 發表於 19-12-3 22:32

咦,孖胎?恭喜呀

複式洋房

2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
cometingliu 發表於 19-12-4 23:02
咦,孖胎?恭喜呀

多謝 係呀雙倍開心雙倍擔心

大宅

高高kiki 發表於 19-12-4 21:45
聽到你咁講定dthanks ar
請問醫生有無講點解出唔到報告?
因為打比我個姑娘只係話:醫生話有 ...

血濃度唔夠

大宅

2019新春慶豚圓

高高kiki 發表於 19-12-5 00:00
多謝 係呀雙倍開心雙倍擔心

請問你雙胞胎搵邊個醫生產檢,收費幾多?

複式洋房

2019勳章

siulam1222 發表於 19-12-5 15:58
請問你雙胞胎搵邊個醫生產檢,收費幾多?

旺角中心蘇惠林 $2160一次

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊