6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb出世到而家都係飲人奶為主,奶粉就補1-2餐左右,一直都飲開illuma綠蓋果款。呢排見到奶樽個頭就轉來轉去,再餵就喊,除非好肚餓就飲個80ml,其他點都唔肯飲。係咪應該幫佢轉奶粉?C 6成日話要比最貴嘅bb,但係bb都唔飲

複式洋房

回覆 FrancesLam_FB 的帖子

會唔會厭奶,試吓用奶開米糊比佢,睇下佢食吾食?因為我個仔10個月大,間中晚上肚餓發脾氣,俾奶佢吾食,用奶開米糊佢又食。今早食粥仔1細碗,再俾多d又吾食,俾麵包,佢又食。好似喺度揀嘢食甘==

大宅

2024年龍年勳章

一直飲開都無事的話咁應該唔關奶粉事,
呀囡都有飲緊夾得幾好呀,
會唔會係開始厭奶期呀??

複式洋房

meicecilia 發表於 19-12-4 11:47

會唔會厭奶,試吓用奶開米糊比佢,睇下佢食吾食?因為我個仔10個月大,間中晚 ...

初時啱開始食米糊 用奶粉開嘅糊仔 唔肯食,後來食粥仔OK之後冇再比米糊有兩個月喇。人奶肯飲,奶粉唔肯飲。62 99就一直係度話,bb唔鐘意呢款奶粉個味,叫我地轉個牌子。

複式洋房

matata 發表於 19-12-4 15:27
一直飲開都無事的話咁應該唔關奶粉事,
呀囡都有飲緊夾得幾好呀,
會唔會係開始厭奶期呀?? ...

十個月有厭奶期啊?我以為厭奶期係半歲之前

複式洋房

你想轉可以轉,我個仔都係食illuma 由bb到現在,如果你吾想轉,你可以再試下奶加蕃薯,或再試奶加米糊和淨米糊蕃薯,再看看bb反應。加油 啦

大宅

FrancesLam_FB 發表於 19-12-4 08:25
bb出世到而家都係飲人奶為主,奶粉就補1-2餐左右,一直都飲開illuma綠蓋果款。呢排見到奶樽個頭就轉來轉去 ...

我bb同你一樣。都係illuma,都係唔肯飲。每個月都有1-2星期唔飲奶。都諗緊轉唔轉?轉邊隻同埋轉1定2號好

禁止訪問

複式洋房

arbearbe 發表於 20-1-1 12:53
我bb同你一樣。都係illuma,都係唔肯飲。每個月都有1-2星期唔飲奶。都諗緊轉唔轉?轉邊隻同埋轉1定2號好
...

我bb而家已經肯飲喇,我轉左2號藍蓋果款,真係冇1號甘腥 有小小甜甜哋。但係我覺得唔關奶粉事,bb可能就係果段時間厭奶啫

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-1-2 09:13
我bb而家已經肯飲喇,我轉左2號藍蓋果款,真係冇1號甘腥 有小小甜甜哋。但係我覺得唔關奶粉事,bb可能就係 ...

1號堅腥,應該係鐵質黎,我個B飲親都喊,搞到我好快幫佢轉奶粉。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至