時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

网上见到,https://www.weibo.com/6474140990/Ij5nC918v?type=comment

支持暴徒機構名單

*香港紅十字會*
香港紅十字會高管方敏生是臭名昭著的“叛國亂港四人幫”之一陳方安生的堂妹

持續為黑衣暴徒提供現場急救和心理輔導

*宣明會*
教會成為暴徒的「庇護所」

牧師胡志偉商場領唱「港獨歌」還意圖阻止市民拍攝,市民遭猛烈推撞倒地,其眼鏡和手機亦跌落地上

https://youtu.be/0uF2n474O7Y"

*浸信會*
朱耀明牧師(1944年1月25日-),祖籍廣東臺山,香港柴灣浸信會前主任牧師、香港民主發展網絡、支聯會成員,曾經領導黃雀行動,是香港基督教新教的代表人物

朱耀明被控於2014年9月27至28日期間,於中環金鐘不同地點""煽惑他人""或 ""煽惑他人煽惑""非法阻礙行車道。2019年4月9日,西九龍裁判法院裁定朱耀明在""串謀犯公眾妨擾罪""罪名成立"

*遁道衛理*
袁天佑牧師
(英語:Rev. YUEN Tin-Yau,1951年9月30日-),曾任香港基督教循道衛理聯合教會會長(2012-2015)及香港基督教協進會主席(2011-2015),於循道衛理聯合教會工作38年,2016年年初退休。

袁天佑經常在香港傳媒(例如:立場新聞、眾新聞、信仰百川
等)發表文章

循道衛理救世軍成「暴徒倉」

http://paper.wenweipo.com/2019/06/14/HK1906140011.htm

*救世軍*
陳方安生
為顧問委員會之一

"救世軍教育及發展中心,已成暴徒的「物資集結中心」

http://paper.wenweipo.com/2019/06/14/HK1906140011.htm
救世軍借場存物資被指「暴徒倉」 消息:擬回收棄置

https://www.hk01.com/sns/article/340619

*慈幼會*
天主教香港教區前任主教陳日君樞機為該會會士,並曾於1977年-1983年為省會長。現任省長為吳志源神父(Fr.Joseph NG Chi-Yuen)。

黎智英多年來的政治捐款資料被人透過Foxy外洩,獲得最多捐款是陳日君,2006年至2010年期間,陳日君累計接受黎智英合共2000萬元捐款;2006年陳日君擔任樞機時,更獲捐500萬元。捐款事件曝光時,陳日君一度「黑面」拒絕回應傳媒,後來才公開交代事件,否認有關款項是政治獻金,主要用於資助慈善團體及內地地下教會,更自稱所得捐款只剩餘數十萬元。有機密資料顯示,黎智英在2012及2013年,又合共捐款600萬元予陳日君。

鮑思高慈幼會中華會省嚴厲譴責警方近距離擊中校友

http://www.sdb.org.hk/?p=8237
Hong Kong – Salesian Past Pupil seriously injured duringprotests
http://www.infoans.org/en/sections/news/item/9174-hong-kong-salesian-past-pupil-seriously-injured-during-protests

*大嶼山愛護水牛協會Lantau Buffalo Association*
響應8月5日罷工的環保團體

*生態巴士ecobus
*

*生態教育及資源中心Eco-Education and Resources Centre (ERC)*

*守護大嶼聯盟Save Lantau Alliance*

*自然脈絡Natural Network*

*長春社The Conservancy Association*

*食德好Food Grace*

*香港自然生態論壇HKWildlife.net*

*香港海豚保育學會Hong Kong Dolphin Conservation Society*

*健康空氣行動Clean Air Network*

*創建香港Designing Hong Kong*

*綠色力量Green Power*

*綠領行動Greeners Action*

*龍尾環境教育中心Lung Mei Environmental Education Centre*

*環保觸覺Green Sense*

*土地正義聯盟Land Justice League*

*香港自然探索學會Society of Hong Kong Nature Explorers*

*綠色和平*
只報導顏色水
而不報導暴徒燒雜物

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191024/bkn-20191024221107054-1024_00822_001.html

*樂施會*
創辦人盧子健,是反政府港獨派的總軍師

主席張玉堂是方敏生丈夫,方敏生堂姐是陳方安生

Charlotte_mom  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-12-4 14:11

子爵府

可唔可以唔好再分化香港人

藍又要食, 黃都要食

你已經POST 好多次關於這些話題

唔該

bopomofo2405    發表於 19-12-4 13:57

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

唔會理,做好自己該做的,支持犯罪就拉

珍珠宮

咩牛鬼蛇神都出晒黎…
咩教會\慈善\仁愛施捨\環保\綠色\愛護\關懷
全部金主/政棍多年精心滲透晒

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

又一分化港人post, 你應該不是香港人,這些機構都是服務市民的

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

水晶宮

flower0885 發表於 19-12-4 13:53
可唔可以唔好再分化香港人

藍又要食, 黃都要食
都唔係咁講架, 知道都好呀, 起碼我都唔敢去美心飲茶怕比人打, 但我會叫外賣囉. 黃打難人飯碗得, 同樣咁我唔係佢地targeted customers 我都要得個知字既

水晶宮

回覆 Fed#up 的帖子

謝分享.

水晶宮

VICTLEUNG 發表於 19-12-4 14:09
又一分化港人post, 你應該不是香港人,這些機構都是服務市民的
香港人管得好自己先啦.你咪又係分化人, 一句就話人地唔係香港人.

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

多謝樓主,知道好呀,起碼唔會捐錢或買佢地旗。

hungng    發表於 19-12-4 14:40

男爵府

謝分享

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

up

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Thx for sharing

男爵府

我都想知喎, 分化?咩人分化人在先......YC囉....

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主:

多謝報料

首頁

尾頁

跳至