網購天地

跳至

首頁

尾頁

民房

各位媽媽們,大家應該不時都會喺FB搵代購買嘢,大家有無遇到黑店或者不推薦嘅店家呀?不如喺度share吓,等其他人唔會受害!

我先!
FB Page: US CaCa Buy 美國代購
*6/12更新:已改名 US CoCo Buy 美國代購
事件:
(1) 收貨後發現塵袋有被燒過嘅痕跡,聯絡店主,佢表示會再補寄塵袋。

但係一個手袋唔係跟一個塵袋咋咩?點解有spare塵袋可以寄?究竟呢間店係咪賣假袋?

事件(2) :同呢間店總共買左2件貨品,一個月後只係收得一件貨,再inbox店主追問,店主單方面CANCEL訂單,仲俾人block左@@

知道呢間店仲同其他PAGE有聯繫,大家有無類似嘅經歷呀??
US ShopPro 美國品牌代購

SPEED BUY 美國代購

民房

Choco Cloud Kids

代購兒童口罩,delay一個月又一個月, 影都唔見
追問又勁耐先覆話要delay
再離譜係訂既款式冇貨, 上到去拎先講冇貨, 夾硬換第二款公仔
取貨時態度都係愛理不理

已同身邊媽媽永久blacklist

民房

回覆 msamanda 的帖子

佢有實體舖架?

洋房

回覆 Salalahaha 的帖子

你買左咩袋?我都買左,未有貨
上網睇返好似唔可靠的

民房

回覆 Kapopooo 的帖子

買左個Tory Burch 呀,你呢?搵到店主嗎?

洋房

回覆 Salalahaha 的帖子

我之前都有買過嘢架,又話新年前會收到。。都冇既。。而家直頭fb都冇埋。。請問揾到店主嗎?

別墅

我都喺新年前同佢哋買咗個袋呀!每日搵佢哋都無回覆,今日仲無咗個網頁添呀!

洋房

回覆 maggiehsm 的帖子

我琴日已經send唔到信息比佢+揾唔到佢個網頁

大宅

回覆 suki_skl 的帖子

我都買左兩個袋,剛發現facebook無左,messenger send唔到出去🤬

複式洋房

回覆 maggiehsm 的帖子

我都係新年前買左,1月8號買,一直都未寄出,而家個佢facebook都無埋😡😡😡

洋房

我都比佢呃左,31去報警!比左錢,個專頁消失左!

洋房

回覆 kangaroo621 的帖子

有冇興趣一齊報警?同你樣

大宅

回覆 hellolily126 的帖子

問左朋友,報警都無咩用,追唔返

大宅

回覆 kangaroo621 的帖子

我5/1入數,話29/1前到港,而家fb page都冇埋,已email, 但見各位咁講睇怕都要報警。有佢account no. 警方應該可以追查喎!

大宅

回覆樓主:

美國歐洲代購-尋寶易
入左數168買100個口罩,話星期六會寄出,已確認2次,一直拖拖拖,後來話冇貨 ,要轉款,第2款係168 /50個(又會咁岩係168),都逼住要轉,仲要態度差,十問九唔應,計埋順豐,我都要俾200一盒,可能一早去藥房都到,唔洗成日追!

男爵府

Salalahaha 發表於 19-12-5 09:53
各位媽媽們,大家應該不時都會喺FB搵代購買嘢,大家有無遇到黑店或者不推薦嘅店家呀?不如喺度share吓,等 ...

請問樓主,咁係咪即係 US Shop Pro都有問題?Thanks

民房

Salalahaha 發表於 19-12-5 09:53
各位媽媽們,大家應該不時都會喺FB搵代購買嘢,大家有無遇到黑店或者不推薦嘅店家呀?不如喺度share吓,等 ...

我都中左招丫, 新年前買左個袋, 冇左影, 佢話新年前會有貨, 但因為疫情都唔記得左, 你地報左警未?

男爵府

回覆樓主:

靚太掃x團
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23103510

不斷遲發貨,唔覆客,剷留言。
退而求其次,換第二樣貨品畀客。

洋房

請廣傳~~

想提醒下大家一間呃人FB 店, 懷疑用賣口罩呃人錢, 大家唔好去買野, 買口罩以外既野都小心, 佢做生意手法好有問題。

事源我一月尾係一個叫BABY KING ZONE 既FB PAGE 訂左南韓口罩, 當時只係$48一盒, 話大約2月尾送到。 但二月中左右, 南韓方面已經有出口管制, 佢仲係接緊單, 收緊一月尾個價, 邊度仲有可能? 我都知不妙。我都等到2月尾先搵佢, 當然佢無貨比我, 只係叫我等,我話要退款, 佢話唔可以, 其間態度都好差, 尤其FB 上電話機主( 我相信佢就係個老闆,但佢唔認) , 話搵老闆同我HANDLE, 當然無左件事。 其實我無野可以做到,只係咁樣呃人都得...

佢個PAGE
https://www.facebook.com/babykingzone/

佢個POST
https://www.facebook.com/6221800 ... 27984/?vh=e&d=n

今日係FB 仲見到佢仲接人單, 而且隔離PO有人買玩具都中招!! 唔出貨唔退款唔回應~

大宅

回覆 msamanda 的帖子

太遲先睇到你個post⋯⋯⋯
呢間Choco clouds kids 正黑店黎㗎,今年2月同佢訂左野,話三月中到貨,追貨又唔覆,fb send msg 又唔覆..
間野都唔知想點⋯⋯⋯!

首頁

尾頁

跳至