想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我和先生已嘗試了3~4年,仍然未有bb, 很多檢查都做過了,都沒問題,也沒有免疫問題,心灰意冷。眼見就快步入高齡,所以準備去睇醫生,想請問大家意見,睇邊個醫生好1) 威爾斯 鍾x詩醫生
2) 仁安 周醫生
可能會考慮iui, 請問各位的成功分享,希望各位能幫忙給意見,謝謝!

大宅

Cocobabypig 發表於 19-12-15 21:57
我和先生已嘗試了3~4年,仍然未有bb, 很多檢查都做過了,都沒問題,也沒有免疫問題,心灰意冷。眼見就快步 ...

未試過威爾斯私家,比唔到意見。我係仁安做,覺得幾好,d 姑娘都好好。

複式洋房

回覆 Emily1201 的帖子

謝謝你回覆,因為威爾斯今個月可以睇,仁安最快都排到下個月,所以有d心急想快d睇,兩間好似都差唔多錢,威院聽聞私家價錢公家服務,但威院鍾醫生比較caring d, 仁安周醫生就cool 少少,所以都好矛盾唔知揀邊個好,成功率當然也重要

大宅

揀仁安啦 ~ 周醫生雖然說話直接,但都係好醫生來的。

利申:我睇周醫生,已生了

大宅

Cocobabypig 發表於 19-12-15 23:23

謝謝你回覆,因為威爾斯今個月可以睇,仁安最快都排到下個月,所以有d心急想快d睇 ...

如果價錢差不多,我會揀仁安,始終威爾斯係公家服務。趁住尼個月時間,做多d 運動,養好卵子

利申:我係仁安 bingo 的

複式洋房

回覆 bipa 的帖子

請問是做了什麼治療bingo的?謝謝!

複式洋房

大宅

Cocobabypig 發表於 19-12-16 09:13

ivf

大宅

Cocobabypig 發表於 19-12-16 09:12
回覆 bipa 的帖子

ivf ~ 直接了當, 可用的受精卵只需要等植入著床。

複式洋房

回覆 bipa 的帖子

謝謝你回覆,我們都想試左iui先,再考慮ivf, 都明白ivf 成功率高d既

大宅

我係仁安做IVF既,每次去復診都好多人,感覺都幾有經驗。
利申:不是睇周醫生

一次ivf,現在11週

複式洋房

回覆 stitchbaby19 的帖子

恭喜你丫,鄧你開心,祝bb 痴實你我都好期待有日可以同人宣佈我有bb!

大宅

Cocobabypig 發表於 19-12-16 13:32
回覆 stitchbaby19 的帖子

恭喜你丫,鄧你開心,祝bb 痴實你我都好期待有日可以同人宣佈我有bb!

謝謝!
我都祝你有個好開始,順順利利!

男爵府

回覆樓主:

仁安啦,跟得好。

洋房

回覆 Cocobabypig 的帖子

我喺威爾斯私家症做過IUI+IVF(都不成功)
威記確實係俾私家價錢,獲得公家的服務
每次抽血&照超聲波要早上8點到達,先到先睇,私家症無得睇先
所以如果要趕返工要好早去到排隊
不過就可以揀俾唔俾醫科學生睇你做檢查/放胚胎

中間曾試過流啡,護士只叫休息多啲唔好粗勞
無咩可以幫到你...亦無幫忙問醫生
不過公平啲,有朋友喺威記第一次IVF就成功左
同埋鍾醫生真係幾好人,護士們亦個個都好NICE

複式洋房

回覆 TSBingBing 的帖子

多謝你意見,其實威院私症都係用錢買時間,有時都諗有無機會威院價錢較仁安平dd ><"祝你都早日成功,大家一齊加油!相信幸福會遲到,但從不缺席!

洋房

Cocobabypig 發表於 19-12-16 21:17

多謝你意見,其實威院私症都係用錢買時間,有時都諗有無機會威院價錢較仁安平dd > ...

因為我只試過威院,價錢真係比較唔到啊
不過威院的服務比較基本,唔會要你買/驗好多野,亦唔會要用好多藥,所以可能威院會平啲都唔出奇。

威院有張收費表架,列哂所有項目的價錢,應該可以問護士攞的。我第一次睇完威院醫生後,有問過個護士如何預算洗費,護士都有教我點計,不過我都比最初預計個數用多左不少錢

多謝你祝福,希望大家都早日成功&平安誕下寶寶

別墅

Cocobabypig 發表於 19-12-15 21:57
我和先生已嘗試了3~4年,仍然未有bb, 很多檢查都做過了,都沒問題,也沒有免疫問題,心灰意冷。眼見就快步 ...

如果價錢差不多,我會揀仁安啦!

我自己試左兩年都唔得,去排政府醫院,試左IUI ,唔得,姑娘直接建議我地去私家做IVF,針藥好過政府醫院,服務都好啲。

利申:我仁安,周醫生(佢說話簡潔、專業,唔會hard sell),第一次開針,得兩粒卵,佢叫我轉IUI,唔好浪費金錢。
現在BB已兩歲多了

別墅

早兩個星期響仁安初診,董醫生好細心,姑娘都好好。董醫生建議我先處理子宮肌瘤問題,再試iui。

複式洋房

我岩岩上左威爾斯同仁安個網睇,都有寫價錢,謝謝提醒,咁你黎緊方向諗住點?

首頁

尾頁

跳至