美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

我老公由去做植髮之前,到做咗直髮之後,用咗好多時間去了解呢個手術,究竟要注意啲咩同埋要駛幾多錢。

不過好慶幸,最後都揀咗做植髮手術,而家老公睇起上嚟,有自信左好多!

佢諗住去做植髮係因為,一開始有M字額,結果頭頂越嚟越禿,後來身邊啲朋友都叫佢快啲去做植髮,連我都係咁同佢講。

後來陪左老公去網友推薦嘅診所,診所個醫生都幾好嘅,不過睇完就話佢已經拖到第四期,而家想有頭髮只可以靠做植髮手術。

其實睇醫生之前,我哋討論左好耐。雖然植髮手術都幾貴,但起碼可以一次過解決晒我老公嘅困擾。做好決定之後,老公突然同我講:「我以後會好好賺錢㗎啦!」聽起上嚟有啲可憐,但係好可愛。

最後醫生專業嘅評估話,大概需要大約4000束頭髮,橫掂我哋之前都商量過,所以就即刻幫佢預訂做手術時間。

手術前幾日盡量唔好捱夜、唔好食煙、唔好飲酒,同埋手術前唔可以食嘢,呢啲嘢診所都係有提醒佢。

手術當日,去到診所就跟住姑娘嘅指示,寫病歷、換衫,仲有抽血同做輔助生長療程,等頭髮可以生得好啲。

我老公話手術過程冇唔舒服,全程淨係趴喺度或者瞓喺度,聽住醫生指示,佢哋叫你做咩就做咩。

唯一麻煩啲嘅係,手術之後要照顧同保養傷口。其實手術之後一個禮拜,診所有提供照顧,不過我哋唔方便過去,所以頭三日我幫佢洗頭同換藥,第四日佢就自己黎。

一開始我老公出去都帶住頂帽,驚人哋發現佢去植髮。診所姑娘定期安排佢返去覆診,慢慢佢啲頭髮越嚟越長,第二張相就係110個月嘅時候,我幫佢影嘅。我哋都覺得效果幾好,大家參考吓。

大宅

angel131400 發表於 19-12-17 18:22
我老公由去做植髮之前,到做咗直髮之後,用咗好多時間去了解呢個手術,究竟要注意啲咩同埋要駛幾多錢。不 ...

想知道幾錢 謝謝
相睇唔到

男爵府

睇唔到相

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

angel131400 發表於 19-12-17 18:22
我老公由去做植髮之前,到做咗直髮之後,用咗好多時間去了解呢個手術,究竟要注意啲咩同埋要駛幾多錢。不 ...

大約幾錢?

公爵府

睇吾到相,係未賣廣告咋

pizza_m56    發表於 20-7-19 18:54

侯爵府

睛靈勳章

bkfans123 發表於 20-7-19 11:55
睇吾到相,係未賣廣告咋

失敗了

別墅

睇唔到相既~

大宅

回覆樓主:

我都想知details, 不過睇唔到相

男爵府

How much pls

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

勁廣告feel

首頁

尾頁

跳至