心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔知靈魂會飄去邊...............

大宅

好媽媽勳章

咩事呀....死唔可以解決問題架....三思呀!!

男爵府

我都好想知呀~~~
有人話我知就好la~~~

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

凡事都有解決辦法. 唔好諗埋一邊呀.
有咩事講出黎.我為你祈禱.

伯爵府

講出來呻下啦,
死係解決唔到問題架.
明天會更好!!!!!

男爵府

人生不如意的事, 十常八九...........
睇開d, 諗開d, 人就會開心d,

無人曉得將來會點, 我地就只能夠做好自己, 活在當下先最明智!

就算前路有幾難行, 希望仲會在轉彎........ 加油呀!

唔好諗埋一邊...
Cheers,

阿檬

子爵府

原帖由 crystaltochan 於 09-5-19 23:47 發表

自殺的人唔會上天堂,亦不會下地獄...
一直重複自殺一刻的痛苦同過程

子爵府

飄去邊有咩關係,最緊要解決左你面對唔倒既野,死左咪一了百了,重擔心死左會去邊???咁你即係怕死之餘又想逃避現實,咁你一定唔會自殺果種人.

子爵府

自殺的罪不輕, 會落地獄. 除了受地獄之苦, 每年還會重演死時的苦境, 到時真係大苦, 但就冇得再自殺.... 明嗎? 所以一定要頂過去, 現在幾苦都好, 一定要挨. 因為你一定可以挨過的, 想遠些, 一切都會成過去. 快樂悲傷苦痛, 都會成為過去. 沒什麼是恒長不變的. 正因世事無常, 一切都會過去. 你也一定可以挨過苦痛.
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

水晶宮

飄上天花板, 睇住你既親人係你身邊喊, 一d都唔好受, 所以諗都唔好諗!

洋房

原帖由 crystaltochan 於 09-5-19 23:47 發表

係唔係為左感情方面呀!

大宅

唔好咁傻ar....路唔系到盡頭.而系應該要轉彎喇.凡事都可以解決,死你身邊嘅人會好痛苦.

男爵府

不如諗下好多想生存既人啦, 佢地同佢地既親人都好想佢地生存落去, 但........

男爵府

多謝你地啊!!

俾亞仔搞到我就黎崩潰喇,真係想死,死左真係一了百了就無所謂,就係驚死又死唔去,又唔知世上係咪真係有靈魂,人死左周圍盪,仲慘過死就敝.

珊瑚宮

傻啦,你有囝囝,就有精神支柱,就算有幾大問題,都唔應該去避,
原帖由 crystaltochan 於 09-5-20 20:50 發表
多謝你地啊!!

俾亞仔搞到我就黎崩潰喇,真係想死,死左真係一了百了就無所謂,就係驚死又死唔去,又唔知世上係咪真係有靈魂,人死左周圍盪,仲慘過死就敝. ...

男爵府

佢唔乖,成日俾老師寫手冊搞到我好大壓力,喊左兩日,漫漫長路睇住佢成長要承受咁大壓力,我覺得負荷唔到喇,心力交卒...

珊瑚宮

傻啦,你先要了解佢為咩要比人寫手冊,又了解下佢係唔係有d咩野要人幫
你仔仔幾大呀???
我都有3個囡,不過我有對孖女都係學業上日日都激到我嘔曬血,但係咁又點呀,都要過,都要捱,如果單單因為咁就要死,我估我早十幾年前都死左百幾萬次啦

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

傻豬,

千其唔好咁諗呀, 我知係好大壓力, 不過盡力睇下有MUD法子可以幫下佢地, 事實有好多人都比D仔女讀書激倒嘔晒血, 我都係架, 我阿仔重有過動呀.........不過到佢地大左, 呢D咁的寫手冊, 你望返轉頭, 肯定覺得唔係真係咁大件事.....

你盡左力就算啦.....唔好太緊張LAW.....

同埋如果佢地係唔乖, 更加需要你呢個阿媽去守護住佢, 你係佢地的守護神, 好重要架....

原帖由 crystaltochan 於 09-5-20 21:04 發表
佢唔乖,成日俾老師寫手冊搞到我好大壓力,喊左兩日,漫漫長路睇住佢成長要承受咁大壓力,我覺得負荷唔到喇,心力交卒...

男爵府

樓主,好明白你的心情,我個囡都小六喇,你囝囝讀幾年級呀?
慢慢教,唔好勞氣,既傷身,又傷心..

作為父母,當然想望子成龍,將我們認為係最好,最正確,對子女最有益的,全通給予他們!可是他們卻不領情...其實,我地要明白一點,每一個人都係一個個體,子女小時候,他們什麼都不懂,所以就會聽從我們,隨住他們日漸長大,他們就會有自己的看法..

原帖由 crystaltochan 於 09-5-20 21:04 發表
Cheers,

阿檬

首頁

尾頁

跳至