親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問大家去泰國多數用邊款電話咭,有冇好介紹?上網話d sim 咭要登記實名,真的?唔好意思,已好多年冇去泰國了, thanks !

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

香港買大象卡 $30 即插即用

子爵府

TMC3012 發表於 19-12-22 22:43
香港買大象卡 $30 即插即用

Thanks

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 fa_chan 的帖子

兩次去泰國都係用 AIS 8日泰國Ais Traveller Sim 4G LTE, 一插即用, 超方便

子爵府

回覆樓主:

呢隻,好用

子爵府

唔該哂各位

別墅

fa_chan 發表於 19-12-24 15:33
唔該哂各位

我有大象8日上網電話咭—張售25 2O年8月31到期 突取消行程 咭不用實名登記的

子爵府

steven2008 發表於 19-12-30 15:41
我有大象8日上網電話咭—張售25 2O年8月31到期 突取消行程 咭不用實名登記的
...

Thanks ! 下次再去試下

我最後都聽大家既建議買左AIS, $40, 好方便,同埋收得好好呀

禁止訪問

男爵府

請問曼谷是否只用電話卡不用wifi 蛋? 如一家四口出門, 是否要買四張卡呢? Thanks!!

子爵府

winniepoon 發表於 19-12-30 23:48

請問曼谷是否只用電話卡不用wifi 蛋? 如一家四口出門, 是否要買四張卡呢? Thanks! ...

應該可以用WiFi 蛋,不過我覺得咭會方便d,大家可以各自行街都得,我用大家介紹既AlS ,好用,約$40一張

禁止訪問

別墅

Jin2012 發表於 19-12-23 23:34

兩次去泰國都係用 AIS 8日泰國Ais Traveller Sim 4G LTE, 一插即用, 超方便 ...

你好,我打算响鴨記買,响香港買,係咪應該都唔使理什麼實名登記?

另你話一插即用,係咪指一到泰國機場,就插咭開機,用到張sim咭比的當地電話? 因為我想用grab呢個apps,個個話要個泰國電話number先用到,所以想問清楚?

最後,香港本身電話號碼,應該無得飛落呢張泰國sim咭吧(即無本地另一個號碼可飛)?

謝謝(emoji)(emoji)

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 大聲爸 的帖子

鴨記買,响香港買,係咪應該都唔使理什麼實名登記? 我用果張係唔需要登記, 一插卡就直接用

另你話一插即用,係咪指一到泰國機場,就插咭開機,用到張sim咭比的當地電話?係一到泰國機場,就插咭開機,已經係當地電話

因為我想用grab呢個apps,個個話要個泰國電話number先用到,所以想問清楚?
你買卡個封套已經有個泰國電話號碼印左係到, 我係HKTV mxxx 到買, 你可以搵下, 佢有介紹張卡內容
最後,香港本身電話號碼,應該無得飛落呢張泰國sim咭吧(即無本地另一個號碼可飛)?
呢個唔清楚, 因為我將泰國卡插落部舊電話去用, 所以唔需要飛線

侯爵府

回覆 winniepoon 的帖子

泰國電話卡好平, 8日都係三十幾蚊,四張都係百零蚊, 你計下邊樣化算。 另外wifi蛋唔好處, 要去邊都要一齊, 個人想行開行埋就變冇data上網

別墅

Jin2012 發表於 20-1-2 00:31
回覆 大聲爸 的帖子

鴨記買,响香港買,係咪應該都唔使理什麼實名登記? 我用果張係唔需要登記, 一插卡就 ...

清楚晒!thx

大宅

fa_chan 發表於 19-12-22 11:24
請問大家去泰國多數用邊款電話咭,有冇好介紹?上網話d sim 咭要登記實名,真的?唔好意思,已好多年冇去泰 ...

Grab 喺香港download入香港電話
去到轉左卡都用到

深水埗大象卡$30/張
好用

伯爵府

~~Pongki~~ 發表於 20-1-3 12:04
Grab 喺香港download入香港電話
去到轉左卡都用到

請問大象咭咩樣呢?

大宅

peckykoo 發表於 20-1-5 01:05
請問大象咭咩樣呢?