懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今日返去廣華check-up, 醫生按兩按話bb頭仔仲係上面喎...
係咪過左32週唔調就好難調返頭仔向下呢, 唔通呢胎要開刀

子爵府

原帖由 siusum 於 20-5-2009 15:12 發表
今日返去廣華check-up, 醫生按兩按話bb頭仔仲係上面喎...

do not worry la, last week when i had my check up (wk 34), my bb's head just started to turn her head down, not much, but my doctor said still can natural deliver, so do not worry too much lor........

伯爵府

原帖由 adayy 於 09-5-20 15:27 發表

do not worry la, last week when i had my check up (wk 34), my bb's head just started to turn her head down, not much, but my doctor said still can natural deliver, so do not worry too much lor...... ...

我聽聞32週都未調的話, bb頭仔就好難轉向下
希望bb黎個大翻身喇...我唔想開刀...

別墅

我宜家都係30wks, 今朝去健康院檢查時, 姑娘話BB個頭喺下面。

咁我問佢, 係咪已經掉左頭? 佢話, 宜家重早, 就算阿B已掉頭, 都有機會游游下又正番 ... 依家既掉頭係唔算架。

所以, 你都唔使咁擔心, BB 喺適當時候就會掉架哪 ... 再唔係, 你多D同BB講, 叫佢幾時要掉頭囉, 佢地識聽架, 好乖架。

開心D啦, 阿B會感覺到你既開心, 而變開心架~~~

子爵府

其實醫生的意思是一般正常35周bb的頭會轉向下

別墅

30週未調頭好正常, 唔使擔心, 得閒行多啲樓梯, 有幫助...放鬆心情先好, 你唔係頭一胎, 應該識得點應付

原帖由 siusum 於 09-5-20 15:12 發表

伯爵府

原帖由 kingkingxoxo 於 09-5-27 21:16 發表
30週未調頭好正常, 唔使擔心, 得閒行多啲樓梯, 有幫助...放鬆心情先好, 你唔係頭一胎, 應該識得點應付

雖然係第二胎...
不過上胎阿b由24週一直頭仔都係向下架 (至少每次照都係, 期間又冇轉返上黎唔知)
冇諗過今次會30週都未轉啫...
下星期3 - 32wk會照us, 到時睇下阿b調左頭未先

首頁

尾頁

跳至