自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

今日仔話要口罩但見到剩下幾個,便叫我買,他落街時去藥房問,話無貨。
我去萬0問,又話無貨留電話,返回貨通知。
去屈記仲攪笑,sales 話只剩下架上4包,拎起望一下說是花香味$35/4個,嘩心諗差唔多$10一個,駛乜咁貴呀!點知隔離位師奶一見我放低就全掃晒!

終於去咗公司附近工廠區$36/50個獨立包裝,買左2盒。

唉!可能疫情未知道情況,不過口罩有就算,大家不要盲搶製造不必要的恐慌!

珍珠宮

大家也要平安 啊

子爵府

畀面勳章

藥房好多中童款都$70 up 50 個,想買理的,週圍都冇

男爵府

LOVEMANDY 發表於 20-1-6 14:42
藥房好多中童款都$70 up 50 個,想買理的,週圍都冇

我買大人款就可以,但估唔到咁快很多地方也無了。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

早兩日萬寜、屈臣氏已冇大人 size
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

大宅

回覆樓主:

屈記又發災難財啊

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

揾多兩間, 會買到的

公爵府

內地減口罩輸港恐供不應求

反修例示威未停止,示威者多蒙面上街。港九藥房總商會副會長劉愛國得悉,內地當局不想口罩被用於非防病疫用途,已縮減口罩輸入本港的數量,但近日多了港人為預防不明肺炎而購買口罩,令他擔心口罩將出現供不應求。

本港口罩主要來自內地和日本,但部份日本貨也產自中國。劉愛國接受本報查詢時說,近日多了市民去藥房購買口罩,以其藥房為例,外科口罩銷量急增兩、三倍,每日售出約五十盒,而N95口罩每日售出近二十盒,但並不是搶購潮。

他又說,據他從內地部門了解,內地縮減口罩出口至本港,原因是不想被濫用於非防病用途,令他擔心口罩存貨未必能應負市民的需求。

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我買大人款!暫時仲有貨!

男爵府

紙牌屋 發表於 20-1-6 14:48
屈記又發災難財啊

我又唔咁咁講,只不過$35/4個花香味口罩,我唔會買囉,不過立即又比人搶購了。

珍珠宮

apple~y 發表於 20-1-6 14:50
內地減口罩輸港恐供不應求

反修例示威未停止,示威者多蒙面上街。港九藥房總商會副會長劉愛國得悉,內地當 ...

珊瑚宮

回覆樓主:

差不多用晒, 諗住買
屈記, 萬寧得番幾十蚊幾隻個種, 終於搵到間藥房有, 50隻/$125, 仲要唔係獨立包裝。
搵朋友幫我係台灣訂好過, 3M香港買成30蚊個隻, 都係幾蚊, 梗係唔要黑色

男爵府

cbeyond 發表於 20-1-6 15:05
差不多用晒, 諗住買
屈記, 萬寧得番幾十蚊幾隻個種, 終於搵到間藥房有, 50隻/$125, 仲要唔係獨立包裝。
搵 ...

$125/50個都幾貴

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

今日去屈記無貨
去屋企樓下藥房買左一盒50個

公爵府

jihappyma 發表於 20-1-6 14:38
今日仔話要口罩但見到剩下幾個,便叫我買,他落街時去藥房問,話無貨。
我去萬0問,又話無貨留電話,返回貨 ...
好貴, 我跟公司訂貨, 之前訂落, 仲有10盒, 每盒 $28 / 50 個, 而家送幾盒比有細路既小朋友, 唔駛搶住先......

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

但街又唔是太多人戴口罩喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我上星期都有搵...

講真..平時D口罩...
買一盒...都不知放左幾多年...
見獨立包裝的...我都冇理...

放完聖誕..仔一回校已話第二日開始要帶口罩返學用...
屋企果D千年口罩...終於用晒...
諗住去萬0買...冇晒...屈臣氏又冇晒...
藥房...第一日去都冇....
第二日萬寧同屈臣都未返貨...
藥房有...以30幾一盒..依家要50蚊...
冇計...都要買....
希望快D完....唔係又要搵邊度有得買...

男爵府

牛年勳章

周圍都買唔到口罩

用戶要求終止服務

牛年勳章

屋企得返黑色存貨,要出去搵吓啦~
未經許可,請勿轉載

男爵府

虎到金來勳章

前一排大陸管制口罩入香港,加上近日疫情,大陸需求大,香港更加缺貨,週圍都冇貨,屋企得一盒頂住

Haz-mama    發表於 20-1-7 14:02

首頁
12345...10

尾頁

跳至