夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家有沒有試想過如果兩夫妻關係很好,根本沒有機會被第三者介入,其實點解會有出軌既行為,因為貪心、不滿足現在、佢哋係抱住一個什麼心態去做呢樣野?

大宅

Rww1110 發表於 20-1-8 00:51
大家有沒有試想過如果兩夫妻關係很好,根本沒有機會被第三者介入,其實點解會有出軌既行為,因為貪心、不滿 ...

新鮮感,受唔住引誘

大宅

新鮮感或者另一半唔可以完全滿足佢需要,
例如外表唔再吸引、性方面既配合度、
共同嗜好/話題, 同埋戀愛既感覺

子爵府

大家有沒有試想過如果兩夫妻關係很好,根本沒有機會被第三者介入,其實點解會有出軌既行為,因為貪心、不滿 ...

根本沒有機會被第三者介入 -> 其實任何時候, 都會有第三者的機會, 在乎於你是否知足, 能否堅持, 會否享受你們曾共渡的每一刻.

當吵架, 不服要報複, 變淡, 放棄, 第三者就很易出現.

對於男性, 好多都有貪新鮮, 送到唔食咩? 美女加靚body(要睇過是否真係, 濕唔濕, 這些有朋友會分享我知...), 走埋黎一陣香味加溫柔, 仲要說不用負責, 引誘超極限吧! 又好似在工作上, 如果有供應商私底下比回拥妳, 又或大利是, 唔係個個願意拒絕的..., 我在這方面係個蠢和知足的.... 唔會比時間自己諗, 第一時間拒絕, 想得多就是給自己的機會來.

但好多人即使唔接受又唔會拒絕, 把機會揸係手, 隨時有.

大宅

身痕心痕,悶,唔愛老婆,加上機會到,天時地利人和,一拍即合

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

成功男人心態,都係森林定律

子爵府

畀面勳章

貪婪

別墅

自私、心智不成熟、沒良心

無論男定女個心話變就變架啦!最後,咪又係將個責任推俾另一半,係另一半做得唔好導致佢出軌!

男爵府

回覆樓主:

賭仔心態,覺得自己好運唔會比老婆知,就算知都唔會離婚

男爵府

回覆樓主:

夫妻關係很好,唔代表沒有機會被第三者介入。
(1) 神女有心,襄王無夢,世事無絕對,夢也可成真。
(2) 往往因為夫婦感情好,另一半更有勇氣出軌,原因感情好無疑心。
(3) 有啲男/女確實一塵不染,唔喺無吸引力,而喺有足夠定力兼有個人品格。
出軌原因好廣泛,新鮮感必定有,性慾強就更加易出軌。

男爵府

回覆樓主:

出軌理由多多 :
1) 性慾強或不足。
2) 浪漫多於另一半。
3) 變心兼多心。
4) 感情好另一半無疑心,更有勇氣。
5) 暗地裡希望有一個性伴侶。
6) 愛刺激。
7) 先性後愛激情較大。
8) 點解唔可以愛多一個。
9) 甘願做負心人。
10) 喜愛征服異性高度滿足感。
大家不妨補充下 !

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cedarcone 發表於 20-1-9 02:43
出軌理由多多 :
1) 性慾強或不足。
2) 浪漫多於另一半。

有d揾SP,唔駛錢,常換partner,又覺得刺激
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆 yuyuyu_ng 的帖子

你講得好岩!賴得就賴!仲做埋d 小學雞野,我都廢事理佢!

複式洋房

就係因為伴侶太好 利用佢既好、信任而出去偷食

公爵府

因為人是動物,自以為文明了,不同凡響左。但動物求偶的本能無改。

男爵府

crystal媽咪 發表於 20-1-9 07:42
有d揾SP,唔駛錢,常換partner,又覺得刺激

說得對 ! 同意 !

伯爵府

有一個外國説法
關係有問題才會出軌,唔係求性咁表面 有邊個愛唔會有性?佢未必最愛第三者,但所謂正印一定唔係佢最愛嘅人所以先有其他人吸引到佢

大宅

回覆 007~sa 的帖子

我覺得一對夫婦,有仔女,其中一方發現有問題,首先為何不是去解決問題,其次,你發現有問題或者對方不再適合你,你不再愛佢.......為何在未有小三/小王前提出分開?而要等到身邊有另一個時,就周圍講對方的不是,甚至提出分開。講到底出軌的人都是自私,不用找任何藉口。

大宅

呢個問題無基礎資料點討論?
小三/小王係SP,咁咪貪床上功夫?
小三/小王係EX,咁咪貪新既不如舊?
小三/小王係同事,咁咪互相依賴日久生情?
小三/小王係已婚,咁咪貪無手尾?

大宅

Cqy00 發表於 20-1-16 21:39
呢個問題無基礎資料點討論?
小三/小王係SP,咁咪貪床上功夫?
小三/小王係EX,咁咪貪新既不如舊?

又係嘅, 唔同嘅相識關係成爲外遇對象,可能都反映出唔同嘅外求原因。 不過, 講到尾都係唔夠愛屋企果個, 尤其男人,都係貪新鮮,有靚女主動埋身又就手,就九成出事

首頁

尾頁

跳至