夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

我同老公結婚兩年,拍拖四年。四年內其實佢都有同佢幾個ex 傾計同睇佢地啲ig, 每次俾我發現佢都會delete佢地,隔一排又add返。話題無講過掛住佢地,只係有關心佢地。我已經重複講過我唔覺得佢咁做係啱,我亦表示過我唔中意。佢每次都話佢知喇,佢唔會再咁,當然每次再做嘅時候都會同我講,佢以為同個ex散左咁多年我唔會介意。其實如果你做出黎嘅嘢係令我感覺到你地真係normal friend我點會介意?但係你有需要人地每個ig story你都同佢講下嘢咩?有必要同佢地msg咩?
最近俾我發現,老公想約其中一個出街陪佢買嘢,呢個ex真係好多年前架喇,但佢以前好中意。而呢個女仔好似都有男朋友。佢哋話題從來都好普通,永遠都係我老公主動同佢講嘢。最後老公約左佢兩次,個女仔都唔得閒,老公就無再約佢。你地覺得老公明知我唔中意佢同ex聯絡都仲揾個ex出街係有無問題?
我同老公關係好好,佢好錫我,所以我更加諗唔明點解佢要咁做。我又唔係覺得佢想溝返啲ex,只係佢對佢地嘅關心同不停想同佢地有聯絡令我好唔舒服。

公爵府

我本人認為同ex keep 住來往ok,但如果樓主介意,樓主老公應該停止甘做

大宅

回覆 KittyCheung1212 的帖子

係好殘酷,但係"結婚個個未必係最愛個個"

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

canali68 發表於 20-1-13 11:15
回覆 KittyCheung1212 的帖子

係好殘酷,但係"結婚個個未必係最愛個個"
非常同意

大宅

有冇同佢傾過點解佢咁堅持唔肯斷?

翡翠宮

回覆樓主:

咁佢吾so你你可以點

伯爵府

回覆樓主:

男人就係咁,喜歡攪曖昧。
聊下有機會進一步,上埋床又唔洗比錢,扼唔到蝦條,都有女陪下。

大宅

華妹妹 發表於 20-1-13 15:45
聊下有機會進一步,上埋床又唔洗比錢,扼唔到蝦條,都有女陪下。
...

男人就是咁口多口花想揾着數?今日我去街市買排骨?个死豬肉佬夠話好鍾意我啦?扼吾到蝦条都自我陶醉嗎?啲死咸濕伯父大家都吾細啦!

男爵府

回覆樓主:

不論男女,婚後跟ex keep 住聯絡好正常,人際社交,未必喺出軌行為。
估計喺老公一種性格嗜好,等於鍾意玩打機,旅行,玩模型....
在乎過程喜悅滿足感,唔一定需要佔有她 !
老公覺得平常事,但徧徧遇上放唔低既老婆。咁咪大家和平商量下囉 !

大宅

華妹妹 發表於 20-1-13 15:45
...

你呢句真係真理⋯
So sad but true

公爵府

我覺得你C6唔專重婚姻.
結左婚就應該自己避忌下, 點可以單獨同CX出街的. 完全唔專重你.
如果無野, 點解唔叫埋你一齊去.
你下次叫佢帶埋你一齊去, 睇佢點!

侯爵府

回覆樓主:

已經結埋婚妳有咩辦法啊?妳發din都改唔唔到對方架喇。冇前度都有小三。

唯有妳可以做就喺預咗有最差結果。自己有獨立財政。盡量鎖死佢金錢喺層樓,有咩事自己識立即搵律師鎖死佢資產。家用唔可以少。

And 自己出去join多啲活動,擴闊朋友圈子,打妢自己,認識不同異性朋友。佢有異性朋友,妳都可以有。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁

尾頁

跳至