潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

因為年幾唔細,又想唔成日同公司d妹妹仔撞衫,好似好難睇咁! 如果想買d平平地見得人可以番工嘅衫,你地會去邊度買呢? 以前都無呢d問題,但自從公司要7折資薪,真係唔慳唔得啦﹃

男爵府

我去G2000,MASTINA架咋.....貪平,撞左款都唔太覺。
但係要唔同人撞款,有少少難度。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唉~我都知想唔同人撞衫真係有d難度!但係係大公司做,人又多自己職位又唔高唔低, 著得太差d同事同d客都會眼望望! 份工又唔洗著套裝,真係好煩~

水晶宮

畀面勳章

我返工都係唔洗著套裝, smart casual 就得
咪自已mix & match 囉, 通常都有2~3間買
開嘅boutique

翡翠宮

原帖由 BonnieKam 於 09-5-21 16:50 發表
開嘅boutique

翡翠宮

原帖由 BonnieKam 於 09-5-21 16:50 發表
開嘅boutique

有無介紹? 係邊頭? thx!

大宅

真係慘,7折真係少好多$$$$$$$$$...
請問你番工穿開咩類型既衫呢? 同埋你係咩size??

原帖由 alicemic 於 09-5-21 16:19 發表
因為年幾唔細,又想唔成日同公司d妹妹仔撞衫,好似好難睇咁! 如果想買d平平地見得人可以番工嘅衫,你地會去邊度買呢? 以前都無呢d問題,但自從公司要7折資薪,真係唔慳唔得啦﹃ ...

男爵府

我以前都有買衫呢個煩惱,每日都煩緊明天返工著乜衫。人工又唔係多,唔捨得買幾百元一件的衫。但又好鐘意日本韓國的款式,於是用左好多時間搵到一些又平又靚質地又好的日韓原裝OL返工衫,唔使煩周街同人撞衫,最好係有D仲有XL碼,以前成日見到靚衫但無碼著唔到,好鬼慘情架。不過而家唔使煩啦。如果有興趣睇下咩野款,可以PM我。
你不能讓所有人滿意,因為不是所有的人都是人。

別墅

我一直都同緊一間買衫,綱上既,唔知你岩唔岩呀...
平均$100up鬆少少一件,又係日本牌子,
質地好GOOD喎...真係唔CHEAP架...充得下架..哈哈~
我自己賣書既,所以好留意綱上賣既野,
試過好幾間綱上買衫,唔係服務差,就係件衫黎到
同睇相差九千里遠....唉! 慘痛經歷呀...
你咪試下呢間囉,真係值得一TRY....
要既就pm我啦...

Barneyj

原帖由 alicemic 於 09-5-21 16:19 發表
因為年幾唔細,又想唔成日同公司d妹妹仔撞衫,好似好難睇咁! 如果想買d平平地見得人可以番工嘅衫,你地會去邊度買呢? 以前都無呢d問題,但自從公司要7折資薪,真係唔慳唔得啦﹃ ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 BarneyJ 於 09-5-22 22:32 發表
質地好GOOD喎...真係唔CHEAP架...充得下架..哈哈~
同 ...

please pm the details to me.

別墅

回覆 9# BarneyJ 的文章

please pm me. thanks

大宅

回覆 10# YanYan0116 的文章

pls PM me , many thx
Bomb

水晶宮

畀面勳章

我著開per me 同 second me 呢兩個
歐洲牌子(係姊妹line), 鐘意佢d款夠型
家陣晌沙田新城市近一田果邊開左間專門店,
以前佢地未有shop, 只可以晌出面d boutique
到買到, 但好少款, 佢d衫一般500~700不等
家陣做緊8折, 買滿1000已經可以join 永久VIP
(8折).........

原帖由 alicemic 於 09-5-21 17:06 發表

有無介紹? 係邊頭? thx!

大宅

Barneyj
pls PM me , thx

大宅

Please PM me, thanks.

原帖由 BarneyJ 於 09-5-22 22:32 發表
同 ...

男爵府

同 ...

Barney J , pls pm me the detail, thank you very much!

大宅

Hi BarneyJ,

I also want the details, pls PM me, thx!!

翡翠宮

原帖由 BonnieKam 於 09-5-23 11:44 發表
我著開per me 同 second me 呢兩個
歐洲牌子(係姊妹line), 鐘意佢d款夠型
家陣晌沙田新城市近一田果邊開左間專門店,
以前佢地未有shop, 只可以晌出面d boutique
到買到, 但好少款, 佢d衫一般500~700不等 ...

多謝你既介紹! 其實我之前都係著歐美牌子,一來cutting好d,二夾質地好d,但係人工少咗30%,供樓,保險,家用又唔少得,真係唔慳唔得! 唉! 原來我都算好! 禽日同朋友食飯,佢有個fd得番二成人工咋!真係供樓都唔夠呀!

翡翠宮

原帖由 MARSTEN 於 09-5-21 18:33 發表
真係慘,7折真係少好多$$$$$$$$$...
請問你番工穿開咩類型既衫呢? 同埋你係咩size??

以前買開連身裙,貪番工方便,著開歐洲38碼,有時d cutting細d要著40,你係咪有好介紹?

珍珠宮

唔該PM個WEBSITE比我呀.

質 ...

首頁

尾頁

跳至