夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

同另一半結左婚十幾年,但今日靜下來諗,竟然諗左好耐都諗唔到對方讚過我同欣賞過我d咩,只記得佢對我既不滿,真係好唏噓,竟然無被佢讚過欣賞過

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mj1209 發表於 20-1-18 00:55
同另一半結左婚十幾年,但今日靜下來諗,竟然諗左好耐都諗唔到對方讚過我同欣賞過我d咩,只記得佢對我既不 ...

冇出口欣賞過你或者讚你?平時佢對你點
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 20-1-18 07:48
冇出口欣賞過你或者讚你?平時佢對你點

結婚頭幾年好d既,但慢慢可能佢有工作壓力,時好時差,會攞我黎出氣,我都算係一個千依百順既人,但遇到一d無理取鬧我都會出聲,我地身邊好多屋企人朋友都話過我對佢好好,但偏偏係佢好似一d都唔覺咁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mj1209 發表於 20-1-18 08:58
結婚頭幾年好d既,但慢慢可能佢有工作壓力,時好時差,會攞我黎出氣,我都算係一個千依百順既人,但遇到一 ...

有咩打算?出氣?(出口/出手)

大宅

crystal媽咪 發表於 20-1-18 09:25
有咩打算?出氣?(出口/出手)

好多謝你回覆,我都未諗到點打算, 只係出口,佢又無出過手,只係諗起覺得唔開心,

禁止訪問

大宅

kilui 發表於 20-1-18 11:21
同佢反映下
可能佢唔習慣講呢啲啫

嗯,我試下同佢講下

大宅

mj1209 發表於 20-1-18 11:28
嗯,我試下同佢講下

確實有些人性格不習慣講,好與壞都唔會講,只能從對你的態度去感受

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mj1209 發表於 20-1-18 00:55
同另一半結左婚十幾年,但今日靜下來諗,竟然諗左好耐都諗唔到對方讚過我同欣賞過我d咩,只記得佢對我既不 ...
有同感

寶石宮

mj1209 發表於 20-1-18 11:16
好多謝你回覆,我都未諗到點打算, 只係出口,佢又無出過手,只係諗起覺得唔開心,
...

如果我唔開心我會講出嚟,一齊睇吓係咪想解決。
當然有無小朋友或自己有無工作係好緊要

大宅

Winnieho1004 發表於 20-1-18 13:03
確實有些人性格不習慣講,好與壞都唔會講,只能從對你的態度去感受

可能係,佢對我係唔姑寒的,但就唔會開聲講讚美或欣賞既說話,有時仲可能比我感覺到佢好似覺得你做個d嘢有咩禁大不了

大宅

20150618bb 發表於 20-1-18 13:15
有同感

咁你會點面對?

大宅

crystal媽咪 發表於 20-1-18 16:16

如果我唔開心我會講出嚟,一齊睇吓係咪想解決。

係呀~我都會試下講出黎,睇下會唔會好d

大宅

mj1209 發表於 20-1-18 17:44

有啲人性格係咁,唔熟唔食,見你好恰就鬧多兩錢重,佢永遠要發放負能量又挑挑剔剔,一直相安無事只因一個願打一個願捱。
如果你而家反抗佢就覺得你變左有問題。

寶石宮

mj1209 發表於 20-1-18 17:44

我唔鐘意黑面或者大家有野收收埋埋。想佢點或者自己嘅感受可以講出嚟

侯爵府

回覆樓主:

婚姻好似賭博
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

伯爵府

niccm 發表於 20-1-18 17:59
有啲人性格係咁,唔熟唔食,見你好恰就鬧多兩錢重,佢永遠要發放負能量又挑挑剔剔,一直相安無事只因一個 ...

講得好中呀,正是我心聲。

侯爵府

niccm 發表於 20-1-18 17:59
有啲人性格係咁,唔熟唔食,見你好恰就鬧多兩錢重,佢永遠要發放負能量又挑挑剔剔,一直相安無事只因一個 ...

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

瑪瑙宮

你太就佢變左緃左佢. 或者佢婚前少拍拖(少見女人), 無遇過衰女人, 無比人 hurt 過, 你在佢心目中都係普通, 姐女人都係咁架喇, 即係身在福中不知福. 尼 d 人到失去先知你重要.

我以前有個同事個 99 都比老公恰死, 成日鬧到佢喊 (我同事話), 但佢 62 係牧師黎架喎. 係咪好笑. 可能平日扮晒大好人, 只有蝦下自己個女人.

首頁

尾頁

跳至