自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我啱啱cap左hk01 ,話香港有2xx宗確診?唔覺新聞有講,之前唔係話全部疑似咩?香港無啦啦多左咁多確診嘅?定我miss左D新聞

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/424383/%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E-%E7%9B%B4%E6%92%AD-%E6%B8%AF%E5%A4%A7%E7%99%BC%E8%A1%A8%E5%AF%A6%E6%99%82%E9%A0%90%E5%A0%B1-%E5%85%A7%E5%9C%B0%E6%98%A5%E9%81%8B%E6%9C%9F%E9%96%93%E7%97%85%E6%AF%92%E5%82%B3%E6%92%AD%E6%83%85%E6%B3%81

子爵府

唔知道,應該沒有快速檢測方法

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好似應該冇喎,唔係疑似或屬甲型流感咩?

伯爵府

2021勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

唔係一直無確診個案咩?

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

全中國確診就219宗

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

香港攞到試劑啦?
你若盛開, 蝴蝶便來!

瑪瑙宮

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

又話有 gene mapping 之後,兩三日就有快速測試既?點解到而家都未有?

瑪瑙宮

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

duplicated

珍珠宮

2021勳章 2018復活節勳章

睇數字
219確診+4死亡=223宗

全「國」寫/印刷錯誤為「港」啩

公爵府

牛年勳章 2021勳章

超級特務 發表於 20-1-21 11:37
香港攞到試劑啦?

可以快速測試啦!兩三個鐘有結果,不過唔係試劑
未經許可,請勿轉載

侯爵府

2021勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

goldpiglet 發表於 20-1-21 11:43
睇數字

甘搞笑
日本の平安を祈ります

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

goldpiglet 發表於 20-1-21 11:43
睇數字

希望係咁,好大誤會D媒體真係

水晶宮

2021勳章

應該錯料, 今日聽到新聞係全國確診係二百幾宗

水晶宮

上校車 發表於 20-1-21 13:03
應該錯料, 今日聽到新聞係全國確診係二百幾宗

男爵府

2021勳章

香港幾時有2百幾個案? 老作啊? 而家的記者成個作者咁

男爵府

有冇都好,預防勝於治療

珍珠宮

2021勳章

港大微生物學系講座教授袁國勇說,武漢已成為新型冠狀病毒肺炎的疫區,他認為如非必須就不應前往武漢。

袁國勇強調,不論內地還是香港,在各方面的防疫工作,包括臨床感染控制、測試模式、資訊流通及實驗室水平等,都較10多年前進步很多。他形容香港已「守得幾穩」,因此香港至今未有確診個案。但他目前最憂慮的是香港醫院太過擠迫,佔用率經常超過百分百,形容萬一有個案出現,可以「好大件事」。

https://hk.news.yahoo.com/%E8%A2 ... F%AB-025650806.html

本身是國家衞健委高級別專家組成員的袁國勇,日前到武漢了解情況後返港,他說部分確診病人入院時已沒有發燒,反而是其家人出現發燒等徵狀後,需要進行測試,才確定原來已感染新型冠狀病毒,其中在深圳就有這類病例,這些都是重要的臨床資料。

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

冇做校對, 而家D新聞水平真係......

公爵府

2021勳章

lypoon 發表於 20-1-21 11:20
我啱啱cap左hk01 ,話香港有2xx宗確診?唔覺新聞有講,之前唔係話全部疑似咩?香港無啦啦多左咁多確診嘅? ...

希望呢份報紙只係無心之失印錯字,錯將「國」印成「港」,而唔係刻意誤導助長仇中情緖。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

伯爵府

2021勳章

打錯字

首頁

尾頁

跳至