論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢幾日係helper library搵新工人 想搵個做過兩個約既工人發覺好難 好多都唔夠一個約或未黎過香港究竟係helper library突別多斷約定其實間間agent都係咁呢?

別墅

heismama 發表於 20-1-22 08:58
呢幾日係helper library搵新工人 想搵個做過兩個約既工人發覺好難 好多都唔夠一個約或未黎過香港究竟係help ...

唔係喎,我請姐姐個agent全部比完约我揀

大宅

ctn26032013 發表於 20-1-22 19:17

咁好, 可以pm agent嗎

大宅

可否介紹埋比我,謝謝

公爵府

呢幾日係helper library搵新工人 想搵個做過兩個約既工人發覺好難 好多都唔夠一個約或未黎過香港究竟係help ...

我之前那個惡工人我迫佢辭職佢係helper library 搵工。

別墅

我個人覺得 Helper library 既工人姐姐都好好戲......
同埋識得同你玩嘢...
之前上去interview 完約既姐姐
見咗5,6個
個個都話唔續約係因為個雇主對佢好差
其中一個姐姐仲講到喊晒

有個姐姐就會問你屋企近唔近地鐵站,
有冇自己一間房,住喺邊區,
要求超級多....

我依家個工人姐姐就係喺HelperLibrary度請
係香港做完咗一份約
Interview佢嘅時候覺得佢好純品
做咗兩個月啲衰嘢已經出晒黎

冇乜嘢我都唔建議你喺HelperLibrary度請工人

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆樓主:

只係工人邊做邊搵工,如你請佢咪即斷現僱主約,咁當然斷約工人多。同樣道理,你請咗佢她亦會繼續在helper library搵工,斷你約係遲早嘅事。
當然如果你份係絕對好工,根本唔需要考慮會唔會被斷約另說

別墅

Would u please pm yr agent details to me? many thanks

男爵府

我都係HL請了現在這位工人已做了7個月

其實真係好睇自己好唔好彩,暫時覺得都算好彩的!

禁止訪問

大宅

可否介紹?謝謝

別墅

可以pm個agent資料俾我嗎, thanks

大宅

請工人都係講彩數
我睇唔到點解好條件的工人會只去agency搵工而避開HL.
不過HL咩人都有, 尤其騎牛搵馬的, 僱主要小心揀, 資歷不能盡信
至於agency的所謂完約工人, 如果工人身在香港還可信, 已回國的工人我會懷疑是否真斷約
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

首頁

尾頁

跳至