自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我上網跟人教學,整左個口罩。同一個口罩套。

但我發覺。整口罩原來仲易過整口罩套。 我真係無嘜心機計算住3.5 cm-1.5cm-1.5cm……我比d cm 攪到我暈暈地。

珍珠宮

請問口罩套點清潔?

琥珀宮

大少拉 發表於 20-2-8 12:06

但我發覺。整口罩原來仲易過整口罩套。 我真係無嘜心機計算 ...

口罩套都係一個好方法

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

好勁呀你 你不嬲針黹好,係出場既時候

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

yurijm 發表於 20-2-8 12:08
請問口罩套點清潔?

用手洗咋,但第1次我會用滴露浸下先用。 我d 滴露唔多,無嘜可能次次用。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

mandy952 發表於 20-2-8 12:14
口罩套都係一個好方法

係, 口罩套可以套響口罩度,咁個口罩應該可以用多2次。

翡翠宮

losttoa 發表於 20-2-8 12:18
好勁呀你 你不嬲針黹好,係出場既時候

我唔勁啦!都係上網跟人教學做。

可惜我唔識用衣車,如果識用,我唔使一針針聯起佢地。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

但我發覺。整口罩原來仲易過整口罩套。 我真係無嘜心機計算 ...

厲害

水晶宮

大少拉 發表於 20-2-8 12:27
係, 口罩套可以套響口罩度,咁個口罩應該可以用多2次。

大少奶你真係,之前仲見你送口罩比人,依家寧願做布口罩慳住用!

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

好靚

子爵府

好媽媽勳章

伯爵府

我用塊好薄既膠用針縫係口罩面,尋日帶左成日,都吾焗。大家覺得work嗎?

伯爵府

用完用酒精抹下塊膠

水晶宮

jojo1234 發表於 20-2-8 12:49
我用塊好薄既膠用針縫係口罩面,尋日帶左成日,都吾焗。大家覺得work嗎?

貼得咁靚,應該work

伯爵府

20162016 發表於 20-2-8 12:56
貼得咁靚,應該work

真係架,甘可以用多一日啦

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

jojo1234 發表於 20-2-8 12:49

想問下,咁做諗住可以戴幾多日?

子爵府

回覆 大少拉 的帖子

口罩好靚,加個內膽,再放醫生口罩在內得唔得?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

請問口罩內部質地係點?

伯爵府

青衣為食妹 發表於 20-2-8 13:02
想問下,咁做諗住可以戴幾多日?

暫時諗帶多一日。本來想加塊紙巾係口罩底,但好焗,放棄左。

男爵府

回覆樓主:

請問一下,布料,你是在那里買的?我都想買料覺自己做,

首頁
12345...6

尾頁

跳至