自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

用咗gmarket成6、7年都未試過咁。今批預咗耐,睇status話順豐已收件及海外配送進行中,但tracking no...竟然係錯既,順豐話佢地個tracking no唔係咁。gmarket 又唔覆,點算自己仲坐緊月,好灰!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Lcsl 發表於 20-2-13 01:34
用咗gmarket成6、7年都未試過咁。今批預咗耐,睇status話順豐已收件及海外配送進行中,但tracking no...竟 ...

有無裝順豐個app?
我張單係gmarket未更新而順豐app已有顯示
因為順豐app係用手提號碼check

大宅

小倩 發表於 20-2-13 01:44
有無裝順豐個app?

有呀!仲好似神經病咁,個個鐘都望下,個status已經成8日冇郁過啦!朋友遲我一日落order,同一賣家,又係揀順豐,佢3日前已經收到

男爵府

小倩 發表於 20-2-13 01:44
有無裝順豐個app?

每次都有彈出嗎?我果個好奇怪,有時會冇顯示,貨到直接收sms取件碼!都係同一號碼,但app又冇顯示,我在app搜尋都話錯誤,但係我又的確收左件

大宅

天真B 發表於 20-2-13 01:53
每次都有彈出嗎?我果個好奇怪,有時會冇顯示,貨到直接收sms取件碼!都係同一號碼,但app又冇顯示,我在a ...

一月中開始,好多單 D status都未正常過。

wcpcelia    發表於 20-2-13 09:54

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

天真B 發表於 20-2-13 01:53
每次都有彈出嗎?我果個好奇怪,有時會冇顯示,貨到直接收sms取件碼!都係同一號碼,但app又冇顯示,我在a ...

好少用SF,如果唔係佢比EMS平都好少揀佢
不過咁啱今次係gmarket update 得慢過SF

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

不是一定順豐送架,我揀順豐但dhl送來的,tracking no.寫順豐但不是順豐負責,gmarket 有出公告用其他快遞公司幫手配送香港郵件,因為太多件了。

大宅

Lcsl 發表於 20-2-13 01:34
用咗gmarket成6、7年都未試過咁。今批預咗耐,睇status話順豐已收件及海外配送進行中,但tracking no...竟 ...

近日可能順豐接了太多單,一些貨品轉了其他公司

我用順豐訂了三批貨,第一批是SF字頭,第二批是EG....KR,是EMS快遞,笫三批是9845字頭,是Rincos船運

查詢SF (SF字頭)
https://www.sf-express.com/hk/tc/

查詢 EMS (EG....KR字頭)韓國那邊
https://trace.epost.go.kr/xtts/tt/epost/ems/ems_eng.jsp
我的貨品7/2已到港,要到14/2香港EMS至check到,但17/2仍未收到貨
電話 27233454

https://www.hongkongpost.hk/tc/mail_tracking/index.html

查詢 Rincos (9845字頭)
https://www.google.com.hk/amp/s/www.aftership.com/amp/couriers/rincos

如果是5/2上船,會17/2到港,可以自取,21/2派發上門
6/2就估計是24/2到港,28/2開始派發

電話 : 36112554

大宅

Luffy007 發表於 20-2-13 03:39

係呀!9845字頭,我用你條link check到件貨感激你!點解寄船運不過依家起碼知件貨下落。真係多謝你

大宅

Lcsl 發表於 20-2-13 04:45
係呀!9845字頭,我用你條link check到件貨感激你!點解寄船運不過依家起碼知件 ...

SF太多件,我估佢先轉用EMS快遞(我第二批貨)又滿咗,就轉去用船運(我第三批貨),用船運都係下星期到,EMS都有可能下星期至收到,今次唔快得幾多

大宅

請問你知唔知呢間係邊間物流公司?問順豐佢話唔係佢哋嘅

子爵府

想問ems用左幾耐先由韓國到香港?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

https://www.baby-kingdom.com//forum.php?mod=viewthread&tid=23057703&extra=&page=1

大宅

哩個資訊好有用,多謝jm, 希望大家都快D收到

wcpcelia    發表於 20-2-13 12:07

大宅

bbshop_bb 發表於 20-2-13 09:17
想問ems用左幾耐先由韓國到香港?

由Gmarket個貨倉經EMS我的是4天,但近日太多貨,唔知等幾耐,10天都未收到貨,我見有人用DHL幾日已到手

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆 Lcsl 的帖子

relax~

體諒佢地真係爆單, 係會比平時慢好多..

TRACKING NR.# SF101XXXXXXXXX

妳個個係咪禁?

違規內容

珍珠宮

你好叻呀,幫到樓主,樓主可鬆一口氣,我都鄧佢擔心

大宅

patchoihk 發表於 20-2-13 09:11
請問你知唔知呢間係邊間物流公司?問順豐佢話唔係佢哋嘅

試試這個

https://www.zim.com/za-hant/tools/track-a-shipment

大宅

waic 發表於 20-2-13 10:17
你好叻呀,幫到樓主,樓主可鬆一口氣,我都鄧佢擔心

我都等緊,我訂俾自己屋企人的口罩已收到,但幫兩個親戚訂的就未到貨,所以都很緊張周圍查探消息

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

謝謝你!很清楚。9字頭單Rincos都check到了。

首頁

尾頁

跳至