網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問京東多間自營店買貨,送黎香港分開送(各收20運費),還是京東集中一齊再送香港

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

集中一齊,
$20 for all,
一單計一次

別墅

b52 發表於 20-2-13 21:04
集中一齊,
一單計一次

甘我有一件貨系預售,要20號先到貨,其他幾間有現貨,係唔會預售的貨到齊先會一齊寄到香港?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

會係廣東等埋預售,
等齊先出貨香港

別墅

b52 發表於 20-2-14 08:59

會係廣東等埋預售,
等齊先出貨香港

謝謝

大宅

b52 發表於 20-2-13 21:04
集中一齊,
一單計一次

唔好意思, 路過我有嘢想問, 好似TB有得"西選" 揀發貨自那個地方, 咁JD又有呢個功能嗎, 請指教吓我可以嗎?

翡翠宮

不可奉告 發表於 20-2-21 12:56
唔好意思, 路過我有嘢想問, 好似TB有得"西選" 揀發貨自那個地方, 咁JD又有呢個功能嗎, 請指教吓我可以 ...

京東無。如果買自營商品,用直送包郵,係唔需要呢個功能,絕大部份由廣東倉發貨。

大宅

lyh80115 發表於 20-2-21 15:28
京東無。如果買自營商品,用直送包郵,係唔需要呢個功能,絕大部份由廣東倉發貨。
...

我是幫家人買園藝盆栽, 自營全無貨招呼我吧, 所以我只可跟TB購買罷

翡翠宮

不可奉告 發表於 20-2-21 19:50
我是幫家人買園藝盆栽, 自營全無貨招呼我吧, 所以我只可跟TB購買罷
...

京東自營主打品牌貨,盆栽確唔係強項。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章

lyh80115 發表於 20-2-21 19:52
京東自營主打品牌貨,盆栽確唔係強項。

唔好意思, 想問下京東有無得揀自取點?

翡翠宮

tofulo 發表於 20-3-11 23:50
唔好意思, 想問下京東有無得揀自取點?

自營商品直送香港有自取點揀

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章

lyh80115 發表於 20-3-12 07:22
自營商品直送香港有自取點揀

謝謝你,京東有無話用咩方法比錢唔收手續費?

翡翠宮

tofulo 發表於 20-3-13 13:19
謝謝你,京東有無話用咩方法比錢唔收手續費?

任何方法京東無收手續費,但如果用VISA、Mastercard、八達通要兌換,銀行、八達通會收手續費;用銀聯雙幣卡就唔洗兌換,真正零手續費。當然亦可以用大陸銀行户口,都係零手續費。

大宅

lyh80115 發表於 20-2-21 15:28
...

請問下單時候選咗送貨上門,但如果之後想改自提可以嗎?或者送貨前快遞員會先打電話嗎?果時同佢講改自提可以嗎? 多謝

翡翠宮

leehimhim 發表於 20-3-14 02:40

請問下單時候選咗送貨上門,但如果之後想改自提可以嗎? ...

通常會事先打電話,如果到時想改自提要加錢,因為每件貨佢都有佣金,送去自提點佢要額外畀錢自提點。

珍珠宮

lyh80115 發表於 20-3-13 14:25
任何方法京東無收手續費,但如果用VISA、Mastercard、八達通要兌換,銀行、八達通會收手續費;用銀聯雙幣 ...

我有大陸戶口,wechat 可以改內地錢包,是否都可以在京東付款?

翡翠宮

ngokwan 發表於 20-3-14 11:32
我有大陸戶口,wechat 可以改內地錢包,是否都可以在京東付款?

可以直接用京東支付綁大陸卡付款,京東支付多啲優惠,我剛剛有得減¥4……唔知點解。

男爵府

lyh80115 發表於 20-3-13 14:25
任何方法京東無收手續費,但如果用VISA、Mastercard、八達通要兌換,銀行、八達通會收手續費;用銀聯雙幣 ...

但我頭先用銀聯雙幣卡,佢唔畀我用人民幣嘅卡號,轉返用港幣卡號先可以付款

翡翠宮

c9c9c9 發表於 20-3-15 16:55
但我頭先用銀聯雙幣卡,佢唔畀我用人民幣嘅卡號,轉返用港幣卡號先可以付款
...

正常,要用中間個大字卡號,會自動以人民幣簽賬;下方RMB卡號只係找卡數時有用。

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 lyh80115 的帖子

想請教在京東怎樣付款?

我沒有大陸卡, 請問是否綁定香港的信用卡都可以? 或者有無其他方法付款?

昨天我嘗試在京東買嘢, 但付款不成功!

首頁

尾頁

跳至