自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我識有個朋友 ( 同佢唔熟 , 所以無問佢 ) , 佢都幾靚女 , 形像健康 , 朋友好多 , 見佢經常用自己 facebook 推銷不同既產品 , 但應該係唔同品牌的 , 佢會寫埋產品有幾好 , 成份等等 , 我知佢最近裸辭了

聽另外一個朋友講 , 佢有錢收的

有呢類職業的 ?

男爵府

hebesiu 發表於 20-2-16 19:43
我識有個朋友 ( 同佢唔熟 , 所以無問佢 ) , 佢都幾靚女 , 形像健康 , 朋友好多 , 見佢經常用自己 facebook ...

KOL

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

阿里媽媽 發表於 20-2-16 19:46
KOL

公爵府

hebesiu 發表於 20-2-16 19:43
我識有個朋友 ( 同佢唔熟 , 所以無問佢 ) , 佢都幾靚女 , 形像健康 , 朋友好多 , 見佢經常用自己 facebook ...

當然

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

好聽嘅就叫KOL, 真實咪就係打手或做媒
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rose-mag 發表於 20-2-18 06:55

絶對有同感

珍珠宮

BK Milk勳章

rose-mag 發表於 20-2-18 06:55

一野就
btw youtuber都好好揾

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

in.carry 發表於 20-2-17 17:29
一野就
btw youtuber都好好揾

都唔一定,要搵得多就要有多subscribers多點擊率。

珍珠宮

BK Milk勳章

rose-mag 發表於 20-2-18 12:57
都唔一定,要搵得多就要有多subscribers多點擊率。

係呀,講成功個啲,仲有其他副收入

王國長老

in.carry 發表於 20-2-19 01:48
係呀,講成功個啲,仲有其他副收入

多粉絲就自然有job揾佢地做,出稿出event出測試片。。。唔係有free samples/products就係有錢收,以前我識人請過某d出名嘅bloggers做嘢,我知佢地收幾錢 even我以前寫blog都收過好多次pm叫我去event同寫測試文,不過我冇做過,只能讚的話又點算係測試!

我最佩服一個台灣blogger Carol, 佢分享食譜教人煮嘢整麵包蛋糕,有出書,但從來唔接受產品贊助。見住好多人由最初純分享到出名後變晒質

首頁

尾頁

跳至