夫婦情感

跳至
del  

首頁

尾頁

複式洋房

del

侯爵府

回覆樓主:

有~我10年青春冇咗。前任還溝緊妹.....

事實仔女跟男方好d.....

對妳嚟講可以大啲機會搵多次另一半。

對小朋友嚟講俾返個男人直接養,總好過妳將來追佢善養費。

jm最近有冇睇電視 "港式婚姻" ~ 兩個男人後悔都喺因為每日面對自己仔女供養教愛等責任逼使而成~
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

複式洋房

Huuu 發表於 20-2-17 01:24
有~我10年青春冇咗。前任還溝緊妹.....

事實仔女跟男方好d.....

但係我寧願要個女,都唔會再搵男人,自己單親媽媽湊大佢,
無左個女,我人生就乜都無哂,
我唔可以比佢跟爸爸,叫第二個女人做媽媽,
更加唔會比佢跟後母,
所以我一定會保護我個女行先,
就算打官司都會搶反。

男爵府

寶寶花師拉 發表於 20-2-17 09:23
但係我寧願要個女,都唔會再搵男人,自己單親媽媽湊大佢,
無左個女,我人生就乜都無哂,
我唔可以比佢跟 ...

當然啦,小朋友係命根,錢或男人是其次

男爵府

男人有時未必是想搞散頭家, 但又忍唔住新鮮感偷食, 同佢講清楚想點。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

寶寶花師拉 發表於 20-2-17 00:55
點解d 男人可以甘賤格?同佢相處左十幾年,

我其實真係好愛呢個男人,有個女,
仲係有亞二,相信經濟能力都唔錯

大宅

回覆 20150618bb 的帖子

好多男人無錢都有小三。女人結婚前一定要小心選擇,不要求求其其。不要為結婚而結婚,生小朋友更加要諗清楚,好多男人不願湊。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

sisiefung 發表於 20-2-17 13:04

好多男人無錢都有小三。女人結婚前一定要小心選擇,不要求求其其。不要為結婚而結 ...
有小三,又要經濟好,同身體好

大宅

好多男人無錢都有小三。女人結婚前一定要小心選擇,不要求求其其。不要為結婚而結 ...

我buy 2樓多啲離婚不是永別,如果自己不太差就為自己打算吓啦?女人有幾多個十年,兒女跟他姓比佢供養都應該?分開後一個女人仔要面對好多問題?除非你好本事又有外家支援咁又吾同說法?你明白我意思嗎樓主?

大宅

stella^^ 發表於 20-2-17 13:17
我buy 2樓多啲離婚不是永別,如果自己不太差就為自己打算吓啦?女人有幾多個十年,兒女跟他姓比佢供養都應 ...

如果無感情離婚是一件好事

但有時我又會羨慕有個小朋友那種維繫住嘅感覺,就算感情不太好都會不分開

大家會有著共同目標,湊大小朋友,其實心裡面是有著對方,是愛對方的,只不過口裡沒說

複式洋房

回覆樓主:

delete

複式洋房

stella^^ 發表於 20-2-17 13:17
我buy 2樓多啲離婚不是永別,如果自己不太差就為自己打算吓啦?女人有幾多個十年,兒女跟他姓比佢供養都應 ...

有外家支持,工人湊小朋友,
小朋友生活唔成問題,
但我覺得比唔到完整既家佢,係我既錯,
我到而家都無鬧,無打過個老公,無怪責佢,
我真係為左個女,點都得,
但攤左牌,我搬左反外家訓,
就因為我成日反外家,先原來有時間比佢去鬼混(emoji)
我覺得自己失敗多d。
但知道好難反轉頭,好難重新開始,
因為佢對我都無感情,因為佢無氹反我,無認過錯,
佢應該都想簽紙。

如果簽紙離婚,應該由佢搞,定我搞?

我呢排真係喊夠,唔想再甘傷心。

複式洋房

你講得啱,無錢,都可以有小三,
應該小三養反佢。

複式洋房

wbowbo 發表於 20-2-17 11:14
男人有時未必是想搞散頭家, 但又忍唔住新鮮感偷食, 同佢講清楚想點。

佢都唔想傾,
大家已經無話可講,除左個女,真係無野聯繫到。

子爵府

畀面勳章

寶寶花師拉 發表於 20-2-17 15:57
小朋友生活唔成問題,
我提議你搵個律師傾下先。。由得佢去滾,唔好理佢,你準備好晒,先知會佢就ok~ 又快又乾淨

男爵府

寶寶花師拉 發表於 20-2-17 16:01
佢都唔想傾,
感覺你唔想離婚, 你打算點?

子爵府

回覆樓主:

樓主保重 你係好媽媽 依家最重要盤算佢比贍養費果筆 離婚緊係你搞 主導權係自己度
唔好再為唔愛錫自己既人傷心呀

大宅

寶寶花師拉 發表於 20-2-17 16:01
佢都唔想傾,
點解我同你咁似?

大宅

寶寶花師拉 發表於 20-2-17 15:57
小朋友生活唔成問題,

是的, 知道咗真係好難返轉頭, 相處上已經完全唔係嗰回事

伯爵府

有工人有外家支援,我點都會要個女,仔女係命根!將來搵唔搵到另一伴唔會捻,真正愛你既,自然會接受,接受唔到既就byebye。

首頁

尾頁

跳至