自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

佢真係偉大 ,咁班人返嚟要隔離,係咪住喺佢東方報業集團入面呢

子爵府

kittyChing 發表於 20-2-22 17:39
佢真係偉大 ,咁班人返嚟要隔離,係咪住喺佢東方報業集團入面呢

內地封城,乜啲人可以話走就走?

大宅

癡線

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

東方係咪幫國家添煩添亂?
武漢已經大把嘢要做,仲要應酬呢班人。

你若盛開, 蝴蝶便來!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

接咁多人返嚟,去邊度隔離? 學者有乜建議?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

方向報呢排高調得黎有d怪,而家話包機接人,又大讚三個處長...

琥珀宮

呢啲係咪叫好心做壞事呢?封即係不可出入,憑咩接人出嚟呢?

珍珠宮

痴線, 成幾千人到時住邊隔離
成日要求封關, 呢D人唔駛封呀

男爵府

唔係邊個出包機錢的問題佢出錢就以為大曬,想左右國策,未免太無賴&強人所難

珍珠宮

回覆樓主:

男爵府

2023年兔年勳章

政府必須安排好交通,檢疫,隔離等措施,場所,人手才可行動,不是他們空有熱誠而幫倒忙!!

大宅

請問有冇link?

男爵府

內地唔係封城咩,仲有我地唔知留湖北的居民有無緊密接觸者? 是否已過14日隔離,咁撤走時唔驚感染到嗎?

另外佢地係分散係湖北30幾個區, 唔怕交叉感染到嗎? 內地曾有一個新聞, 有鄉村農家支援武漢醫院, 送新鮮菜到武漢, 送貨者返去時都有自我隔離14日!

留湖北的同公主號唔同, 公主號係成架船如同當年淘大2.0, 仲有日本好像唔想理船上班人死亡; 而留湖北的若真係停係封城的小區, 咁佢地的安全性都幾高吓!

最最最緊要的係, 香港有足夠的隔離營收留嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

帶頭亂世,報業……

侯爵府

侯爵府

攪屎棍

侯爵府

回覆樓主:

是否方向報高層有親友在武漢??

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔想最後俾政府接?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

講啫,內地/武漢都唔會批准,佢只係一間私人公司,呢個時候彈出嚟,唔知咩意圖就真。賺noise?古古怪怪⋯⋯

子爵府

回覆樓主:

武漢市內交通停頓都是一個問題,香港政府要集合呢批港人都是個考驗,東方可有良策?

首頁
12345...6

尾頁

跳至