自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

武漢政府改口 進出城通告生效4小時作廢

湖北省武漢市新冠肺炎疫情防控指揮部周一(24日)宣布,即日起部分滯留在當地的外地人員可以按規定出城。但防控指揮部下午突然改口,指進出城通告無效。

通告指,因保障疫情防控、城市運行、生產生活、特殊疾病治療等原因,而必須出城的人員以及滯留在武漢外地人員可以出城,將分批實施。出城人員必須為不屬於被要求隔離的人員(包括確診患者、疑似患者、發熱患者、密切接觸者及處於觀察期的治愈出院患者),且需身體健康,沒有發熱、乾咳、氣喘等症狀。出城人員到達目的地後,須做好不少於14天的健康監測,並向當地疫情防控指揮部門備案。

此外,因保障疫情防控、城市運行、生產生活、防疫物資運輸等原因,而必須進城的人員和車輛以及滯留在外地的武漢市民及車輛,可按照省、市疫情防控指揮部有關規定辦理手續後進城。當局在進出城通道設置檢查站,核實進城車輛和人員身份,並對車輛消毒、人員體溫檢測等。

象牙宮

回覆樓主:

好彩,唔想咁快放人

伯爵府

咁呢四個鐘有冇走到人?

公爵府

白糖糕 發表於 20-2-24 15:42
咁呢四個鐘有冇走到人?

一定有班人未出通告開行之前就已經執定行李啦

最緊要係達官貴人、二奶、表哥、表姐、堂細佬,老表,
仲有係老婆個阿媽個表哥個堂細妹個阿公個細佬個姨媽個情夫個工人嗰隻貓出到嚟就得啦

wcpcelia    發表於 20-2-25 11:47

伯爵府

WWT1234 發表於 20-2-24 15:49

咁又係,好似卓悅咁...人哋都未公布有口罩賣,門口已經有一大條長龍

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

WWT1234 發表於 20-2-24 15:49

我都覺得似係放比某些「有關係既人」走。

香港之前遲遲唔有限度封關,我懷疑都可能想比「有關係既內地學生」,取道香港,返外國入學。

男爵府

tester5 發表於 20-2-24 15:58
我都覺得似係放比某些「有關係既人」走。

香港之前遲遲唔有限度封關,我懷疑都可能想比「有關係既內地學 ...

我唔准你咁話黨!你識咩呀?病毒秒秒鐘唔同,4個鐘頭形勢已經變晒,證明黨的高明領導,無時無刻關愛住我地;仲會時刻檢討疫情,愛民如子。一定唔會有錯!信黨抗炎!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

北寄貝 發表於 20-2-24 16:14
我唔准你咁話黨!你識咩呀?病毒秒秒鐘唔同,4個鐘頭形勢已經變晒,證明黨的高明領導,無時無刻關愛住等地 ...

收到,收到。

伯爵府

北寄貝 發表於 20-2-24 16:14
我唔准你咁話黨!你識咩呀?病毒秒秒鐘唔同,4個鐘頭形勢已經變晒,證明黨的高明領導,無時無刻關愛住等地 ...

果然係快閃活動

首頁

尾頁

跳至