自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

依家住香港酒店又平又冇大陸人,我朋友每星期都去住一晚,可以住吾同酒店,輕鬆下

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Florence0204lpy 發表於 20-2-27 09:44
依家住香港酒店又平又冇大陸人,我朋友每星期都去住一晚,可以住吾同酒店,輕鬆下
...

係平,有心動過。
但疫情下,儘量唔出街,如自己一中招,會傳染屋企人。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

wawaliluk 發表於 20-2-27 09:49
係平,有心動過。
但疫情下,儘量唔出街,如自己一中招,會傳染屋企人。
...

吾會出去食飯,買野返酒店食,最緊要洗手,隨身帶備消毒火酒,全能噴霧,自己既專用係酒店床上既床單,去到酒店全房噴消毒酒精(emoji)(emoji)

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Florence0204lpy 發表於 20-2-27 09:57
吾會出去食飯,買野返酒店食,最緊要洗手,隨身帶備消毒火酒,全能噴霧,自己既專用係酒店床上既床單,去 ...

睇過新聞,話要小心使用消毒噴霧,因一噴反而令病毒四散。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Florence0204lpy 發表於 20-2-27 09:57
吾會出去食飯,買野返酒店食,最緊要洗手,隨身帶備消毒火酒,全能噴霧,自己既專用係酒店床上既床單,去 ...

要搞咁多野我唔覺得係relax 囉

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Florence0204lpy 發表於 20-2-27 09:44
...

酒店疫情下是高危地區,仲多病毒過行山,幾平都唔會試住。唔好意思。

水晶宮

回覆樓主:

累壞了

侯爵府

2024年龍年勳章

我都唔會試住

子爵府

酒店嘅設施好多冇開又要搞咁多嘢,不如乖乖留係屋企

侯爵府

2024年龍年勳章

謝謝你朋友推動酒店業,
做酒店果D被迫放緊NOPAY,
再冇生意, 就算放NOPAY都保唔住份工。

子爵府

...

提防中央冷氣~

男爵府

...

係屋企咁舒服唔住要住不同的酒店?要搬來搬去已經煩

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

睇嚟我都唔係富貴命

我最relax係瞓屋企自己張床

正所謂龍床不及狗竇

禁止訪問

珍珠宮

回覆 Florence0204lpy 的帖子

雖然唔係離開香港, 但我都喜歡住下酒店, 真心覺得可以relax到. 入咗酒店迫住見唔到屋企嘅雜物垃圾+廢青, 心靈好似被洗滌一樣, 雖然知道事實係無改變過.
但係近排上網睇又見唔到有咩特平酒店優惠喎, 樓主可否提供一下? 謝謝你.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

象牙宮

2024年龍年勳章

vivibabyvivi 發表於 20-2-27 10:01
要搞咁多野我唔覺得係relax 囉

哈哈哈……agree

用戶要求終止服務

牛年勳章

見價錢好吸引,不過住酒店有風險,接觸人群多咗,中央冷氣又唔知會唔會傳播,都係乖乖留屋企~
未經許可,請勿轉載

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

中央冷氣,不了

男爵府

熱血勳章

...

幾平都吾住,惹到病害人害己

睇下馬主嘅行程,馬會,福臨門同人地婚宴主家真係多謝佢

珍珠宮

...

但係中央冷氣系統, 最怕有病人入住過或食過buffet 員工亦多, 你點知佢接觸過咩人, 佢哋屋企人接觸過咩人? 人傳人唔係一加一嘅計法, 係幾何級嘅計法

首頁

尾頁

跳至