自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

之前成日聽到其他post講裁員,停薪留職,估唔到今次輪到我c6要停薪留職兩個月 一開始聽到呢個消息仲怕佢會唔開心,不過見佢又好似無乜嘢,話當放假抖下我都放心D,反而輪到我依家有D唔開心,以前佢返工嗰陣就想佢放假,到依家放成兩個月假,一諗到要日日對住佢全日,又好似唔太想

wcpcelia    發表於 20-2-29 16:46
FJmom    發表於 20-2-28 12:26

公爵府

siuling0119 發表於 20-2-28 10:52
之前成日聽到其他post講裁員,停薪留職,估唔到今次輪到我c6要停薪留職兩個月 一開始聽到呢個消 ...

你c6做邊行?放假期間搵住PT ok嗎?

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

停薪留職兩個月算係不幸中之大幸,你兩個可以日日浪漫煮飯仔啦

放兩個月假再出發

公爵府

Bibibut 發表於 20-2-28 11:10
你c6做邊行?放假期間搵住PT ok嗎?

佢應該唔打算搵,話休息下

公爵府

vivibabyvivi 發表於 20-2-28 11:12
停薪留職兩個月算係不幸中之大幸,你兩個可以日日浪漫煮飯仔啦

放兩個月假再出發

間中對住佢就好,全日對住,唔知點解好似唔係好想……

珊瑚宮

siuling0119 發表於 20-2-28 10:52
之前成日聽到其他post講裁員,停薪留職,估唔到今次輪到我c6要停薪留職兩個月 一開始聽到呢個消 ...

我c6一星期,我地全家都陷入困境,唔係錢,係因為煩死了 我同囡表情都係

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

c6心態好好呀,放吓假,幫手執屋湊仔,減輕你workload 都好

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

phoebelamlam 發表於 20-2-28 11:15
我c6一星期,我地全家都陷入困境,唔係錢,係因為煩死了 我同囡表情都係 :p ...

困獸鬥

公爵府

phoebelamlam 發表於 20-2-28 11:15
我c6一星期,我地全家都陷入困境,唔係錢,係因為煩死了 我同囡表情都係 :p ...

你一星期都好D,我要捱兩個月

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我囡都係呢個反應

公爵府

sunnymama2 發表於 20-2-28 11:25
c6心態好好呀,放吓假,幫手執屋湊仔,減輕你workload 都好

佢起屋企唔會幫手架!只會阻住我做嘢,打亂我生活節奏
我習慣一起身要做完運動,沖涼洗面先慢慢煮早餐,但佢起屋企,我要煮左俾佢食先,又要陪佢一齊食,食完我就唔想再做運動了……另外佢會成日要我陪佢煲劇,阻住我做家務,如果我掛住整屋企嘢唔陪佢,佢會唔開心會話我的

珊瑚宮

siuling0119 發表於 20-2-28 11:27
你一星期都好D,我要捱兩個月

兩個月,我諗會上頭條了(emoji)(emoji)(emoji)

翡翠宮

回覆樓主:

留職而唔係裁員已經好好。。。

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

siuling0119 發表於 20-2-28 11:31
我習慣一起身要做完運動,沖涼洗面先慢 ...

佢想養肥嬌妻

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

錢不是問題就好了,如果手停口停,兩星期都嫌多

子爵府

回覆樓主:

我覺得好多C9 只係想要C6份家用,並唔係C6個人。

侯爵府

又係服待多個大仔系列...
今次放2個月, 唔想有磨擦, 真係要約法三章先得.
邊個唔想忘我地煲劇姐, 但d 家務有機械人自動做哂嗎? 唔幫手仲要因為老婆要做家務唔陪佢娛樂就嬲, 我會發火先囉

珍珠宮

虎到金來勳章

錢不是問題, 放下假都唔錯

水晶宮

好痴纏
結婚幾耐

侯爵府

樓主, 建議你把這個補充放番係一樓個post度, 唔係好多人會誤會你同唔理解你的難處啊

首頁

尾頁

跳至