夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

.

伯爵府

回覆樓主:

將興趣形容做小三真係第一次聽

大宅

肥肥寶 發表於 20-2-29 11:46
將興趣形容做小三真係第一次聽

.

男爵府

有D男人成匹野馬咁,點都唔會聽,唔係話想控制到就控制到,
意外前你估你唔比佢去,到最後佢咪有係嘈到你點都要比佢去, 下我地呢D女人仔心軟
去唔去,實際你管唔到佢,你又有乜好自責呢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

yoyotc 發表於 20-2-29 11:41
今日老公飛去日本搵佢小三。我地之間的小三唔係女人,係滑雪。呢個時勢都要去,我真係好擔心,亦開口表明唔 ...
你真係非常之好,佢有其他女人你唔???佢,仲関心佢,前世可能你欠左佢

大宅

Ava000Ava 發表於 20-2-29 12:13
有D男人成匹野馬咁,點都唔會聽,唔係話想控制到就控制到,
意外前你估你唔比佢去,到最 ...

.

子爵府

畀面勳章

yoyotc 發表於 20-2-29 12:24
佢曾經講過我最有資格出聲,但結果我出了聲都唔聽。其實我唔知係咪心軟,我覺得如果要黑哂口面嗌交,最後 ...

好似烈火戰車咁,迷到1個點 身邊人點勸都唔聽。。

fhccc    發表於 20-2-29 13:02

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日老公飛去日本搵佢小三。我地之間的小三唔係女人,係滑雪。呢個時勢都要去,我真係好擔心,亦開口表明唔 ...
唔需要內疚
受傷唔關你事,不過你唔比,佢應該都照去
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

2023年兔年勳章 牛年勳章

唔愛你,咁大個人不擔心你既感受

男爵府

yoyotc 發表於 20-2-29 12:24
佢曾經講過我最有資格出聲,但結果我出了聲都唔聽。其實我唔知係咪心軟,我覺得如果要黑哂口面嗌交,最後 ...

追你果時講果套度,依家對現返,你就知信佢一成雙目失明....XD
算啦﹐睇開D,唔好望住件大架啦,佢係咁你無法
放多D心機照顧D細架啦...
對個男人盡左自己本份就算啦,
對愛呢D野越有寄望,自己越辛苦,
我地理想架愛很單純,
無奈現實中架愛太多雜質~~

侯爵府

回覆樓主:

已經算好....如果喺我, 我會陪埋佢去玩滑雪。

但我前任EX喺去玩17交友app妢單身識KOL追妹 夜晚晚去party room飲酒唱k,還要貨金。我價值觀同出去嫖 冇分別了......你老公叫正常興趣,已經好好。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

Huuu 發表於 20-2-29 23:18
已經算好....如果喺我, 我會陪埋佢去玩滑雪。

但我前任EX喺去玩17交友app妢單身識KOL追妹 夜晚晚去party ...

點講呢?正如我的初戀EX 係沉迷騎電單車手?想當年他去澳門參加新手車賽?點知炒車要運返香港醫!又要揾腦科專家醫佢好彩無事!咁你話係未有得震冇得瞓!

珍珠宮

我最近有雷同情況。小三:我先生係咁嘅時世都要橫跨幾個陸地飛去幾個國家城市住酒店食在外探親友順便公幹(我認為因為疫情而取消公幹,上司同事會理解同「赦罪」)。
我家母都擔心,又畀新聞來恐嚇我,「新聞話有對夫婦去邊樹旅行感染左番來」企圖要我叫我先生唔好去。我同家母講:「我唔會同我先生講任何擔心佢,叫佢唔好去嘅嘢。因為我預計佢會咁反應:『如果妳咁擔心嘅,咁我唔帶妳去,我自己去。』我情願跟佢左右一齊去冒險,起碼有我在身邊照顧佢,默默咁做足防疫功夫。而且呢樹(我父母同我)個個都可以比我先生早死,就係我先生佢生比死更有價值,佢唔先死得。我一定要跟佢隨行,一路用我命來保佢命。」
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

侯爵府

回覆樓主:

我都幾怕沈迷戶外的男人

大宅

stella^^ 發表於 20-3-1 00:22
點講呢?正如我的初戀EX 係沉迷騎電單車手?想當年他去澳門參加新手車賽?點知炒車要運返香港醫!又要揾腦 ...

你最明白我嘅感覺。

大宅

858D 發表於 20-3-1 02:42
我最近有雷同情況。小三:我先生係咁嘅時世都要橫跨幾個陸地飛去幾個國家城市住酒店食在外探親友順便公幹 ...

只可以話大家思想唔同,我永遠係家庭第一。

男爵府

男人係唔會聽老婆講,越叫越唔聽。

我試過有次同老公講:結婚真係好傻,男人最唔聽老婆講野,唔鬼結唔洗煩,我自己一個開心好多。

跟住老公拿拿臨唔做果樣野

男爵府

你阻止唔到,唯有要佢買保險,保障佢同你和子女日後生活

大宅

兩個人思想價值觀唔一致,而且一個咩都只顧自己開心為先唔理家人感受嘅人,生活落去又真係好折磨。樓主不如認真,平靜咁同佢討論和了解一下雙方嘅大原則。如果唔係,無出路,只有妳不斷承受 ,佢亦唔會識珍惜。

大宅

妳又唔駛諗到係妳自己唔識去愛佢令佢咁自我,呢樣嘢應該係佢由細到大係咁,最多只可以話可能係妳之前一直太就佢,令佢變本加厲食住妳。佢咁大個人,做埋人阿爸,有啲嘢應該要為屋企為家人改變(如佢仍愛你們的話),你叫佢做嘅,都係為佢好為家庭好,如果你攤開同佢傾,佢都唔願意改善,咁你真係要諗點去同佢去過之後既人生。

首頁

尾頁

跳至