懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為仲有十多天才檢查
呢段時間都會係屋企留意自己既變化
胸脹痛情況慢慢減少
作嘔感覺也減少了
子宮由初初很暖到現在有時感覺涼一點
是適應了?還是可能是不太好的結果?
但我還未有啡色或血色液體流出
腹部有時會扯住一下

希望是我自己想太多
大家會遇到同樣的問題嗎?

別墅

carrot_886 發表於 20-3-2 11:23
因為仲有十多天才檢查
胸脹痛情況慢慢減少

我都有相同嘅觀察。我依家7周幾,6周時發現早孕有改變。胃由全日唔舒服減少到只係起身早餐唔舒服。胸脹左一周後慢慢感覺少左。我一直有食中藥安胎,我感覺bb仲成長緊。我覺得早孕反應會不停變,所以你唔好咁快擔心。今周期check到心跳啦。媽媽身體同感覺最真實,就算只有6,7周,係可以feel到bb架。

複式洋房

Wansasa 發表於 20-3-2 15:47
我都有相同嘅觀察。我依家7周幾,6周時發現早孕有改變。胃由全日唔舒服減少到只係起身早餐唔舒服。胸脹左 ...

收到了,多謝你!知道懷孕後呢一星期都好似變化很大,我都知自己想得太多了,聽你講完感覺好了一點,謝謝你

大宅

因為仲有十多天才檢查
胸脹痛情況慢慢減少

最重要「平常心」
祝健康成長

別墅

因為仲有十多天才檢查
胸脹痛情況慢慢減少

我依家都系6W6,一直都反應唔算大,只系晚飯時聞到油煙反胃過2-3次,其他都無咩變化,暫時算舒服。但都一樣會每日擔心舒服唔正常,怕bb黏唔實我。我4-5W時見過紅,雖然依家無事了,但一日未照到每日都擔心。

大宅

回覆 carrot_886 的帖子

放鬆心情,bb係緣份,對bb有信心,正能量⋯一切都會變得很好,加油💪🏻

大宅

ann520 發表於 20-3-3 08:47
我依家都系6W6,一直都反應唔算大,只系晚飯時聞到油煙反胃過2-3次,其他都無咩變化,暫時算舒服。但都一 ...

你早我老婆1日, 今日係6W5D
約左幾時再去做產檢?
打算去邊度做產檢?

別墅

tonywkl 發表於 20-3-3 22:52
你早我老婆1日, 今日係6W5D
約左幾時再去做產檢?
打算去邊度做產檢?

我book左呂醫生,尖沙咀今星期五做第一次檢查。

複式洋房

Goku1986 發表於 20-3-2 21:24
最重要「平常心」
祝健康成長

多謝(emoji)

複式洋房

viann_655665 發表於 20-3-3 22:47
回覆 carrot_886 的帖子

放鬆心情,bb係緣份,對bb有信心,正能量⋯一切都會變得很好,加油💪&#127 ...

多謝大家!我會好好調節下自己情緒

複式洋房

ann520 發表於 20-3-4 08:30
我book左呂醫生,尖沙咀今星期五做第一次檢查。

我都係尖沙咀,不過下星期先做產檢

別墅

carrot_886 發表於 20-3-4 10:59
我都係尖沙咀,不過下星期先做產檢

你都系照胎位,閃閃?幾時預產期?

複式洋房

ann520 發表於 20-3-4 11:03
你都系照胎位,閃閃?幾時預產期?

我下星期7w醫生話係照閃閃,但其實我唔係好知仲要檢查啲咩...預產期要下次照閃閃先知啊,你已經知道了?

別墅

carrot_886 發表於 20-3-4 11:14
我下星期7w醫生話係照閃閃,但其實我唔係好知仲要檢查啲咩...預產期要下次照閃閃先知啊,你已經知道了?:f ...

其實我同你差唔多,都系未照,正確要照左先知,但我驗孕時姑娘說10/21除非排卵遲左,睇黎我同你差不多時間。你邊度生?

複式洋房

我也是昨天去呂醫生度照完,BB太細要下星期再去照閃閃

複式洋房

ann520 發表於 20-3-4 12:14
其實我同你差唔多,都系未照,正確要照左先知,但我驗孕時姑娘說10/21除非排卵遲左,睇黎我同你差不多時間 ...

我其實咩都未諗呀,因為唔想比自己太緊張(我係好容易緊張既人)所以打算照到閃閃先開始考慮黎緊既事,黎緊呢個星期都想輕輕鬆鬆唔諗太多,我都未知預產因為我本身經期唔準,我地保持聯絡你已經有打算去邊到生?

首頁

尾頁

跳至