夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下大家,同老公嘅思想係咪同步,定係佢做嘅野,你認同唔到?

今日一早老公打電話嚟,問我運輸署而家出牌點,佢架車開唔到,就開唔到工,老闆話再開唔到車條線就比第2個做,我即刻打去運輸署,人地話聽朝做比我,我即刻叫老公打比老闆,聽日有牌可以開工,到下午我打比老公,問佢點啊.老闆仲要唔要你,佢答我,我無打去啊,我仲要同個朋友整地板(聽完我即刻起火,一早打嚟我咩都唔做,打百幾次電話去運輸署先有人聽,同你催到聽日有牌,你同我講同人免費整地板,你唔打算開工,咁我唔打去運輸署追喇)

我唔明佢諗咩,真係無左份工一D問題都無?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pollyyim 發表於 20-3-12 18:05
想問下大家,同老公嘅思想係咪同步,定係佢做嘅野,你認同唔到?

今日一早老公打電話嚟,問我運輸署而家出牌點, ...

我地同另一半同唔同步都冇問題

係咪你老公覺得有咩事你都頂得住
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

唔須要理會其他老公喺咪同步 !
重點喺要評論下妳老公啱唔啱?
明顯你老公唔啱,妳急佢唔急,
其實好多人性格都喺咁,識得同人求助,自己就好似唔在乎。
有心臟病都會被佢激死 !
真難為妳,再有下次唔好幫佢,
等佢一人做事一人當 ! 唔好當妳喺秘書。

珍珠宮

cedarcone 發表於 20-3-12 22:12
唔須要理會其他老公喺咪同步 !
重點喺要評論下妳老公啱唔啱?
明顯你老公唔啱,妳急佢唔急,

同意。
不過樓主下次揀D嘢唔幫佢最好揀D唔會影響自己嘅嘢來唔幫佢。
例如呢次,如果唔幫佢,佢會聽日都冇牌。結果冇左份工,跟住冇收入,冇家用畀。咁就影響到樓主。
夫妻坐埋一條船,一齊浮沉,好難搵到D嘢係唔幫佢又影響唔到自己嘅。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

有冇爆佢?係唔緊張就唔好打黎問你啦

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

最近我都發生左一單類似的經歷,又係我急他唔急,件事唔關我事,我幫他問好哂,他就懶懶閒,嬲到我呀

首頁

尾頁

跳至