懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

12週5去例行產檢,超聲波發現BB size 11週3,沒有了心跳..醫生話BB 頭皮厚,頸皮厚,我在想是否因為BB 沒了心跳,浸了羊水一個星期而變厚..因為我10週5時,做了nifty pro,全pass ..一時太傷心,沒有追問,醫生沒有多說頭皮厚同頸皮厚的後果...就算頸皮厚也不會沒心跳吧...
我BB 6 週多已有心跳..之前每週產檢BB週數及心跳一切正常,size 亦比週數大1、2天,醫生話好健康..沒想過我現在已經失去我BB 了..

這個BB得來不易,結婚7年做了5次ivf, 現在已經38歲多...星期五非常不捨下已經做了藥流,BB已經成形,真的非常傷心...不知還有懷孕機會嗎!

大宅

GoodLau 發表於 20-3-16 08:39
12週5去例行產檢,超聲波發現BB size 11週3,沒有了心跳..醫生話BB 頭皮厚,頸皮厚,我在想是否因為BB 沒了 ...

唔好傷心 ! 實有機會架...... BB 一定會再番黎搵你!
好好保重身體.....

大宅

祝福你
Bb一定好快健健康康咁返泥搵你
Take care

大宅

GoodLau 發表於 20-3-16 08:39
12週5去例行產檢,超聲波發現BB size 11週3,沒有了心跳..醫生話BB 頭皮厚,頸皮厚,我在想是否因為BB 沒了 ...

這胎是ivf還是自然的?傷口一會再調理身體,把握黃金機會再試,如果ivf五次都不成,是不是要做別的檢查找出原因?想生bb區比較多有經驗jm幫忙,古巨基太太都50歲生第一胎,下次bb會帶齊行李搵你,祝早日好孕

大宅

不要太傷心,仲有機會的

複式洋房

嗯,好明白你感受!得到而失去,我都經歷過兩次,都係一早有心跳的。唔係任何人嘅錯,頭三個月睇bb自己,可能佢知道自己唔健康帶漏嘢,所以走,而家科技咁好,又咁多保品食!現在最重要你保養好身體,老公都未必會明,多啲搵同路人傾下,網上好多同路人group,一定要搵岩人傾,因為未經歷過既人係唔會明白

複式洋房

回覆 GoodLau 的帖子

我都係IVF同路人,我第一胎都係胎停,所以好明白媽媽你嘅傷心。但我相信BB會係最合適嘅時間搵番你,尼段時間都係先調理身體,如果唔開心就要好好發泄唔好屈住屈住。每一個做IVF嘅媽媽都好勇敢,經歷嘅都唔容易,BB一定會再番黎咖!

侯爵府

祝早日好孕

大宅

回覆樓主:

明白遇到咁既事,真係會好難過好難接受..... , 但jm傷心一陣好喇,之後你記得要好好養好身體,咁BB先可以快D返黎揾返你做佢媽媽架,祝BB快d揾返jm你做佢媽媽, 同埋要健康平安出世

複式洋房

有冇做PGS ?

大宅

Check 唔check得到點解會無左心跳?拎啲組織去化驗?

大宅

我第一胎都係ivf ,5w6已經有心跳,nifty pro順利,點知20w照結構發現bb有問題,引產,坐月,無勇氣再試。五個月後,竟然自然懷孕,依家26w,一切安好,bb係會返黎搵返爸爸媽媽㗎,努力養好身體!

大宅

傷心係必然嫁,但唔好唯持太耐呀, 希望你同先生都可以早日放低, 調理好身體 BB一定會變得健健康康咁再黎搵你地嫁!! 我自己都係19年6月發現BB政府做唐氏唔PASS頸皮好厚 T21又多條染色體, 最終都藥引左佢出黎。到今年20年1月發現有左BB T21都PASS左, 而家14週幾啦, 但願你都可以早日走出傷痛, 休養好, 再有個健康BB~ 祝福你

別墅

我都係剛剛照完結構有問題,而家準備要入院做引產。真係好擔心,又唔知流程會點?好無助

伯爵府

複式洋房

頸皮厚應該係染色體有問題,我之前果胎16周產檢時發現冇左,10周check niffy話正常,後來去醫院引產後化驗真係BB染色體問題。你好好保重啊,知道你努力了好多次,一定好難過,養好身體養好心情,再繼續!

大宅

樓主,一定再有機會的,不要放棄,加油!

別墅

Bb頸皮厚可能係驗色體問題 bb先行一步 就係知道今次自己帶漏咗野 你要好好保重自己身體 bb執齊野就會番黎搵你

大宅

臭臭這一家 發表於 20-3-16 22:43

頸皮厚應該係染色體有問題,我之前果胎16周產檢時發現冇左,10周check niffy話正常, ...

係停左心跳1個多星期話BB頸皮厚,我唔知有無機會浸厚左

大宅

dettol75 發表於 20-3-17 14:25
Bb頸皮厚可能係驗色體問題 bb先行一步 就係知道今次自己帶漏咗野 你要好好保重自己身體 bb執齊野就會番黎搵 ...

係停左心跳1個多星期話BB頸皮厚,我唔知有無機會浸厚左
希望BB真係會返來搵我...

首頁

尾頁

跳至