自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

痛到就快頂唔順, 食止痛藥又痛, 好唔好去針灸. 如果去, 爬起到好唔好帶口罩(戴住好辛苦)
;-)

大宅

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

戴口罩的難受應該冇腰痛咁辛苦,我都是戴著趴喺度做物理理療。現在時勢要好好保護自己先沒辦法。

子爵府

我有去做針灸,帶住口罩爬係度唔係好辛苦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

常歡笑 發表於 20-3-17 22:13
痛到就快頂唔順, 食止痛藥又痛, 好唔好去針灸. 如果去, 爬起到好唔好帶口罩(戴住好辛苦) ...

照戴口罩同喺辦公室戴好多個鐘其實感覺差唔多

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

痛到就快頂唔順, 食止痛藥又痛, 好唔好去針灸. 如果去, 爬起到好唔好帶口罩(戴住好辛苦) ...

其實你腰痛可以去急症室照x光,和叫医生幫你打支止痛針,我又係腰痛,打完針好番幾成。

大宅

可能是椎間盤突出,要照mri,才能斷正下藥。

侯爵府

我條腰加背脊宜家成日都好痛,唔知點解

子爵府

醒目開學勳章

我都試過,連續針灸左三日就冇事。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

痛咗幾耐, 去照下啦...腰痛唔一定關條腰事, 我媽媽之前腰痛咗好耐, 入急症醫生同佢照肺先發現關個肺事

水晶宮

回覆 一生中最愛 的帖子

肺有咩事?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

用暖水袋敷下

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

幸福花 發表於 20-3-17 23:14
回覆 一生中最愛 的帖子

肺有咩事?
肺癌

幸福花    發表於 20-3-17 23:22

子爵府

早幾年試過,去照過冇事,醫生話係屋企要做多啲拉筋,我跟著做,做咗一段時間又冇咁痛

伯爵府

回覆樓主:

我幾年都有腰骨痛, 睇骨科,照腰骨,食止痛藥及物理治療, 會好返, 但隔一段時間又再痛過, 最後我選擇咗跑步, 一星期三至四日,跑8k, 之後腰骨痛就冇再返嚟。

侯爵府

有無試過脊醫?

禁止訪問

侯爵府

爬起到? 咩意思?

伯爵府

tungtung86886 發表於 20-3-20 16:02
針灸真係有效, 我都係過來人, 越早針越好, 真係好快就可以見效. 果時我去譽豐針,可以pm你
...

可否pm我?我呢幾日都痛到想喊。

子爵府

有需要照去但帶口罩‘腰痛難頂

子爵府

tungtung86886 發表於 20-3-20 16:02
針灸真係有效, 我都係過來人, 越早針越好, 真係好快就可以見效. 果時我去譽豐針,可以pm你
...

好出名?幾錢左右一次?

首頁

尾頁

跳至