懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我26週照私家時醫生話我胎水勁少,得2度,正常應該8度以上,跟住寫紙我入政府留院,果晚已經留院再照,都係得2度多啲,醫生話無野幫到手,我就上網睇人地胎水少分享,話飲水係得,我成晚都不停飲水,雖然真係去左好多次厠所,但第二朝再量,已經變番4.4睇住胎水慢慢增加,跟住訓左日半佢叫我出院,隔一星期再回去照,即係今日再照已經去番8.x... !!呢個星期我每天都飲2L 水以上,係真係對增加胎水有關係。希望幫到之後胎水少既媽咪一個參考。因為真係好擔心,自己試過先知果種無奈。。。

大宅

回覆 凌太 的帖子

升返就好喇

男爵府

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

咁飲得太多水會唔會又有反效果架?

男爵府

bbkg123 發表於 20-3-18 23:54
咁飲得太多水會唔會又有反效果架?

唔會,系要飲好多水

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

凌太 發表於 20-3-18 23:27
我26週照私家時醫生話我胎水勁少,得2度,正常應該8度以上,跟住寫紙我入政府留院,果晚已經留院再照,都係 ...

知不知點解咁少?

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

CTPIG 發表於 20-3-19 02:55
知不知點解咁少?

多返個肚是否大咗

男爵府

凌太 發表於 20-3-18 23:27
我26週照私家時醫生話我胎水勁少,得2度,正常應該8度以上,跟住寫紙我入政府留院,果晚已經留院再照,都係 ...

我上胎都係胎水小,係結構時發現,之後日日飲大量水,長期訓低左則訓休息,同埋我會食糖水聽講有助bb痾尿,我好快就羊水由4.x升到合格,到39w私家產檢話羊水又小左先摧生,所以你要多d休息多飲水,同埋勤d去產檢

首頁

尾頁

跳至