婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

同99相處好辛苦,每日都好唔開心,好想帶埋bb返娘家暫住(過多幾個月同老公會搬出來住),但宜家就要同老公分開下佢無得見bb,咁做會唔會好衰?再留喺度我驚自己情緒太差,現在我經常心跳好快,唔想食野,笑唔到,間唔中要mit下自己痛下先有返啲安全感,好清楚個根源係99。究竟忍多幾個月好,定係宜家帶bb返娘家好?

男爵府

回覆樓主:

一定係返娘家啦,老公咪得閒黎探下bb,捱幾個月

複式洋房

返娘家。自己情緒最重要,因你是照顧bb果個。

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

chanbobomama 發表於 20-3-25 08:28
同99相處好辛苦,每日都好唔開心,好想帶埋bb返娘家暫住(過多幾個月同老公會搬出來住),但宜家就要同老公 ...

當然返娘家,你都發現自己情緒出問題啦

別墅

多謝大家嘅意見!我會同老公商討下

別墅

chanbobomama 發表於 20-3-25 08:28
同99相處好辛苦,每日都好唔開心,好想帶埋bb返娘家暫住(過多幾個月同老公會搬出來住),但宜家就要同老公 ...

當然回娘家啦。始終係自己屋企嘛!
我好辛苦捱到坐完月,就即刻返娘家住幾星期!
我既情緒先好返啲,唔係日日屈係屋企係咁喊!
你都仲好,遲下可以搬出去!
我都仲要捱多一排先可以走人

男爵府

會,我都係帶住BB係娘家住一段時間,最緊要係你老公有能力同你搬出去住,如果無能力最好屈就下自己

別墅

粉蛋媽 發表於 20-3-25 21:54
當然回娘家啦。始終係自己屋企嘛!
我好辛苦捱到坐完月,就即刻返娘家住幾星期!
我既情緒先好返啲,唔係 ...

娘家一定開心好多!為母則強,捱埋去就好快雨過天青。加油媽媽

別墅

kaman0617 發表於 20-3-26 12:38
會,我都係帶住BB係娘家住一段時間,最緊要係你老公有能力同你搬出去住,如果無能力最好屈就下自己
...

認同。所以喺我個case,出黎做野賺錢可以快啲搬走真係好重要。多謝你的意見:)

珍珠宮

忍一時風平浪靜
分房瞓都影響夫妻感情,更何況分開住幾個月

子爵府

可唔可以每度住幾日?取個平衡⋯⋯

別墅

秋天與楓葉 發表於 20-3-27 10:21
忍一時風平浪靜
分房瞓都影響夫妻感情,更何況分開住幾個月

好難取捨(emoji)

別墅

Rilakkuma312 發表於 20-3-27 12:42
可唔可以每度住幾日?取個平衡⋯⋯

其實最擔心係帶呀b週圍走,所以一開始想帶佢返娘家都好糾結

別墅

返娘家
你為係老公諗,邊個為你諗?
最緊要係自己同bb

大宅

我而家陀緊,都喺娘家,打算生完都會有一段時間喺娘家,唔想去99家,唔夾,煮既野又唔啱食,我自己之後要番工,而且唔想俾佢湊阿b。
我都預左會俾人話。

大宅

返娘家
不忘同奶奶美言幾句,話自己父母都好想湊孫,依家幫你分擔下,等你無咁辛苦,遲啲就要拜託你幫手湊架啦

子爵府

你有無弟婦呀嫂之類?隔離post d 心抱話好憎d姑仔姑奶幾十歲重靠外家

民房

回覆 chanbobomama 的帖子

只要你同你老公講聲、就ok想番自己呀媽到就番、唔開心、壓力大、唔習慣、就唔好迫自己。

大宅

breadcheung 發表於 20-3-28 12:36
你有無弟婦呀嫂之類?隔離post d 心抱話好憎d姑仔姑奶幾十歲重靠外家

我都係生完bb返娘家住左長時間,我都有弟婦但佢唔係同我媽媽一齊住,又少返黎既,我諗佢應該唔會咁諗我既

首頁

尾頁

跳至