夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

好絕望,呢度係唯一我敢講出嚟嘅地方。
有兩個小朋友,4歲2歲。
財務一直都係老公睇,好少留意,近日先發現聯名同小朋友戶口啲錢不翼而飛,而且仲有借貸,追問下支吾話係攞去投資輸晒,多次要佢交投資交易資料,終於和盤托出啲錢攞左上去大陸同事度幫佢供首期,諗住有個地方佢上去時同佢一齊。
1. 我嘅反應好冷靜,好詳細咁問清楚,冇責怪,反而自責自己冇做好妻子角色,向佢道歉,仲多謝果位代我俾到佢關愛嘅國內妹妹,仲叫佢攞埋剩低嘅錢去提前清還借款,慳返啲息。
請問點樣嘅反應先係最好?
2. 佢冇跪晒地認錯,只係話自己唔應該借晒啲錢俾個女人,但就話個女人會還錢(未完

大宅

佢話係我陀緊細b 時有次生氣掌刮佢時佢下定決心要出賣我(果次佢同我交歡時令我受委屈所以大肚婆情緒不好發了很大脾氣打了他)
佢話我生左b後不關心佢的性需要,自己也不太注重儀表行為,也不尊重他。
佢同個女人係發生左幾次性關係,佢話唔會再俾錢個女人,但有機再上大陸會見佢。就算我剪左回鄉證都冇用。(呢樣我信,佢講唔會再見個女人都未必真吧?)
佢有少少悔意俾左錢個女人
佢話原本唔想我知件事,想慢慢擺返啲錢去我地戶口,繼續同我一齊養對仔女,但衣家係我逼佢講。
請問,佢當初既然可以攞晒屋企啲錢上去,其實佢嘅答案係已經放棄左我地吧,只係等機會行事吧?

大宅

3. 我應該點做?其實我內心一啲都唔平靜,因為我唔相信佢傻傻咁會玩女人仲攪到借貸。君子報仇 十年不晚,我如果到時想離婚,現在有咩要做好?記低晒佢攞屋企錢包二奶啲證據? 要點樣先可以攞仔女撫養? 另外帶住兩個幼兒,日後如有機會再嫁係咪對小朋友唔好?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

angelhayley 發表於 20-3-25 21:57
3. 我應該點做?其實我內心一啲都唔平靜,因為我唔相信佢傻傻咁會玩女人仲攪到借貸。君子報仇 十年不晚,我 ...

咁快諗帶住兩個小朋友改嫁,你有冇返工?
離婚攪唔攪得點?佢有冇諗住斬攬?掌握經濟大權先

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 20-3-25 22:04
...

佢話有機會返去會見佢,應該係唔會斬攬?
我暫時冇返工但有saving , 佢反而係失業中用左我好多錢。
佢話會俾返晒啲錢我。
我應該偷睇佢地電話講乜嗎?

大宅

crystal媽咪 發表於 20-3-25 22:04
...

諗改嫁係諗住報復。
另外,佢叫我唔好講俾家人朋友知,真的唔可以講嗎?

珍珠宮

唔好盡信
大陸物業有冇證據顯示真係供緊樓?
定係其實你老公慢慢轉移緊資產
只係中途俾你發現

我睇你篇文
有種感覺,你同你老公盤算可能一模一樣
可能你老公都係咁諗
假意安撫、絕口不提離婚
慢慢轉移資產走
你要小心你老公工作情況
好可能下一步話經濟差、開工不足要減家用
一慢慢減家用,就會無形中用埋家庭儲備
真係會淘空成頭家

子爵府

畀面勳章

現階段不用再理會佢上唔上去搵女人先,
最緊要氹佢盡快填番條數先。。之後慢慢再部署

子爵府

angelhayley 發表於 20-3-25 22:09
佢話有機會返去會見佢,應該係唔會斬攬?
我暫時冇返工但有saving , 佢反而係失業中用左我好多錢。
佢話會 ...

你地兩個大概幾大?

大宅

yurijm 發表於 20-3-25 22:14
唔好盡信

其實佢衣家就係失業,家庭戶口啲錢好多係我放入去,
你講嘅做法佢有咩目的?
層樓係個女人名,佢話只係俾左首期
佢話會馬上搵工還錢俾我

大宅

jeremylui83 發表於 20-3-25 22:14
現階段不用再理會佢上唔上去搵女人先,
最緊要氹佢盡快填番條數先。。之後慢慢再部署 ...

佢承諾會即刻搵工還返所有錢。
之後應該點部署?

大宅

Rilakkuma312 發表於 20-3-25 22:17
你地兩個大概幾大?

4歲
2歲

大宅

佢話我最叻生左兩個得意小朋友,唔想佢地成長受影響。
仲話個女人都係單親,所以叫佢千其唔好俾我知。 因為唔想我地受傷

大宅

yurijm 發表於 20-3-25 22:14
唔好盡信

我應該偷睇佢電話嗎

子爵府

angelhayley 發表於 20-3-25 22:26
4歲
2歲

你地兩公婆呢?

大宅

Rilakkuma312 發表於 20-3-25 22:31
你地兩公婆呢?

佢40
我30

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

angelhayley 發表於 20-3-25 22:29
佢話我最叻生左兩個得意小朋友,唔想佢地成長受影響。
仲話個女人都係單親,所以叫佢千其唔好俾我知。 因為 ...

嘥氣。佢用小朋友黎做藉口
偷睇電話無意思,唔好再比佢私自用你的錢
佢唔打算軌攬,你打算點

大宅

crystal媽咪 發表於 20-3-25 22:38
嘥氣。佢用小朋友黎做藉口
偷睇電話無意思,唔好再比佢私自用你的錢
佢唔打算軌攬,你打算點

我唔知可以點,叫佢二揀一?

寶石宮

angelhayley 發表於 20-3-25 22:49

你keep好d錢,有後路先叫佢揀
佢唔一定揀你,又或者呃你會甩佢

子爵府

畀面勳章

angelhayley 發表於 20-3-25 22:49
到時佢補番條數之後,就係你揀,唔輪到佢揀。。
現在開始你就要想下,冇左佢之後,經濟,小朋友照顧,及住屋方面的問題。。諗掂之後,你就可以偷偷地搵律師傾下,點樣可以在他身上爭取到你及小朋友的最大權益。。到時咪一腳伸開佢,唔好俾佢揀。。因為佢已經靠唔住

首頁
12345...7

尾頁

跳至